Noticies

Torna

Tota l'oferta dels centres públics d'FP i ensenyaments artístics i de les EOI de la ciutat al Saló de l'Ensenyament 2018

14/03/2018

Fins al proper diumenge 18 de març, els centres públics de formació professional i d'ensenyaments artístics i les escoles oficials idiomes de la ciutat seran presents als dos estands del Consorci d'Educació al Saló de l’Ensenyament 2018. Durant cinc dies, més de 400 alumnes i 110 professors i professores d’aquests centres hi mostraran en directe activitats pràctiques relacionades amb els cicles que s’hi imparteixen.

Un any més, el Consorci d'Educació durant cinc dies mostra al Saló d’Ensenyament l'oferta dels centres educatius públics que imparteixen formació professional i ensenyaments artístics i les escoles oficials d’idiomes (EOI) de la ciutat. Des d’avui i fins al proper diumenge 18 de març, alumnat i professorat d’aquests centres passaran per la Fira de Barcelona per participar en la vuitantena d’activitats pràctiques que s’han programat relacionades amb els cicles que ofereixen.

Enguany el Consorci d’Educació ofereix dos estands, un dedicat a la formació professional i els ensenyaments artístics i un altre a les escoles oficials d’idiomes. Amb el lema “Amb la FP, anem per feina”, l'estand de la formació professional del Consorci d’Educació (332) està situat en el pavelló 2, al carrer C en el nivell 0. Enguany duplica l'espai respecte l'any passat i, com a novetat, integra també el dels estudis artístics. Es divideix en diferents zones: una de fixa amb un escenari i material sanitari; un taller; un espai 4.0 i un d'artístic.

Durant cinc dies passaran per aquest estand 110 professors i 418 alumnes que seran els encarregats de mostrar totes les activitats programades dels diferents cicles formatius. Els estudiants facilitaran informació als assistents a través de tauletes i les activitats es podran seguir en streaming a través del canal You Tube del Consorci d’Educació.

Les sis escoles oficials d’Idiomes de la ciutat estan presents a l’altre estand del Consorci d’Educació, el 121, ubicat al pavelló 2 del carrer A en el nivell 0. Les persones que s’acostin podran informar-se sobre els cursos i llengües que s’ofereixen, a més de contestar una enquesta que els donarà la possibilitat de guanyar un curs d’estiu a una de les EOI.

 

Alta inserció laboral dels graduats d'FP

La inserció laboral dels graduats en FP manté un creixement constant en els darrers anys tal i com demostra l'Estudi d'inserció laboral de les persones graduades del ensenyaments professionals 2017 de la Generalitat de Catalunya i el Consell General de Cambres de Catalunya. L'estudi analitza l'evolució des del 2010 fins els 2017, amb uns primers anys amb tendència negativa i un canvi cap a l'augment de la inserció des del 2013. Unes xifres que parlen per sí soles a la ciutat de Barcelona:

La xifra més significativa és la dels graduats en FP Dual, que tenen una inserció del 73,17 %, i gairebé el 25% d'ells ho fa a l'empresa on ha cursat les pràctiques. Entre els graduats en cicles formatius de grau superior (CFGS) el 59,6 % treballa un cop finalitzats els seus estudis, xifra que suposa un 16% més respecte el 2013, any que va començar la tendència positiva.

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail