Noticies

Torna

L’alumnat de 24 instituts de secundària rep el certificat DELF Scolaire a l’Institut Francès

21/02/2018

Un centenar de nois i noies de 24 instituts de secundària de la ciutat van rebre ahir a la tarda el certificat DELF Scolaire (Diplôme d'Etudes en Langue Française) en un acte a l’Institut Francès de Barcelona.

Un centenar d’alumnes de secundària de la majoria dels 24 instituts públics de Barcelona que van participar en la convocatòria del passat mes d’abril per obtenir el DELF scolaire van assistir ahir a l’acte de lliurament dels diplomes que es va celebrar ahir a la tarda a l’Institut Francès de Barcelona.

A l’acte hi van participar representants de les diferents institucions implicades en aquesta convocatòria: l’Institut Francès de Barcelona, el Consorci d’Educació i l’Ambaixada de França. L’acte es va iniciar amb unes paraules de benvinguda de la directora de l’Institut Francès, Pascale de Schuyter Hualpa. A continuació hi van intervenir Marta Comas, directora de l’Àrea9 d’Innovació, Programes i Formació del Consorci d’Educació i Stéphane Paris, agregat de cooperació lingüística a Espanya Zones Nord Est i Llevant del Servei de Cooperació Lingüística i Educativa de l'Ambaixada de França. I també Hervé Salaür, director de cursos de l’Institut Francès de Barcelona, respectiva

Com cada any, durant la part central de l’acte, els estudiants van pujar a l’escenari, en petits grups, per rebre els diplomes acompanyats pel seu professor o professora de llengua francesa.

L'alumnat que enguany ha rebut el certificat DELF Scolaire procedeix de 24 centres educatius de secundària de la ciutat: Institut Anna Gironella de Mundet, Institut Ausiàs March, Institur Bernat Metge, Institut Doctor Puigvert, Institut Ernest Lluch, Institut Fort Pius, Institut Icària, Institut Jaume Balmes, Institut Joan Boscà, Institut Joan Fuster, Institut L’Alzina,Institut Les Corts, Institut Lluís Vives, Institut Manuel Carrasco i Formiguera, Institut Menéndez y Pelayo, Institut Moisès Broggi, Institut Montserrat, Institut Narcís Monturiol, Institut Pablo Ruiz Picasso, Institut Príncep de Viana,Institut Salvador Espriu, Institut Sant Andreu, Institut Vall d’Hebron i Institut XXV Olimpíada.

L’acte va finalitzar amb el testimoni de diversos alumnes que van explicar què els ha aportat presentar-se a la prova A2/B1/B2 DELF escolar i una representació teatral francòfona d’una escena de l’obra “Lysisitrata” d’un grup d’alumnes de l’Institut Montserrat de Barcelona

 

Un diploma reconegut a tota Europa

 Els més d’un centenar de nois i noies d’ESO i batxillerat que ahir a la tarda van assistir a l’acte de lliurament dels diplomes del DELF Scolaire l’han obtingut després de presentar-se a la quarta convocatòria que es fa d’aquesta prova adreçada a l’alumnat de secundària dels centres públics. Les proves d’aquesta convocatòria, que va tenir lloc el passat mes d’abril als instituts Jaume Balmes i Montserrat, estan organitzades conjuntament pel Departament d’Ensenyament i I’Institut Francès.

Un conveni entre el Departament d’Ensenyament i l’Institut Francès d’Espanya que va ser aprovat a principis del 2014 va permetre el curs 2014-2015 a l'alumnat que cursa francès als centres catalans obtenir el DELF Scolaire. Amb aquest acord de col·laboració entre les dues administracions, el Govern vol promoure l’excel·lència en les llengües, fomentar l’estudi de més idiomes entre l’alumnat i potenciar el coneixement de la llengua francesa.

Les proves DELF escolar tenen quatre nivells (A1, A2, B1 i B2), que es corresponen amb el Marc Europeu Comú de Referència de les Llengües. El conveni internacional permet atorgar als alumnes examinats els títols equivalents als nivells A2, B1 i B2 del marc europeu comú de referència. El títol que s’obté, el DELF escolar, l’atorga el Ministeri d’Educació Nacional de França i és un certificat reconegut a tot Europa.

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail