Noticies

Torna

Menció especial del premis Ciutat de Barcelona 2017 per al programa Xarxes per al canvi

01/02/2018

El jurat de la categoria d'educació dels Premis Ciutat de Barcelona 2017 ha fet una menció especial al programa Xarxes per al Canvi per impulsar projectes de millores sostenibles als centres educatius de Barcelona en el marc de la renovació pedagògica.

 

El programa Xarxes per al Canvi està impulsat conjuntament pel Consorci d’Educació, Escola Nova 21, I’ICE de la Universitat Àutonoma de Barcelona i Rosa Sensat, que sumen esforços per la innovació, amb el repte que en tres anys tots els centres educatius de la ciutat puguin estar immersos en algun projecte de millora sostenible des del treball en xarxa.

El projecte, liderat pel Consorci,  es va posar el marxa el passat curs 2016-2017 i vol ajudar els centres de la ciutat a avançar des del treball conjunt cap a un propòsit educatiu competencial i unes pràctiques d’aprenentatge actualitzades. La voluntat del projecte Xarxes per al canvi és impulsar una estratègia d’innovació que posi al mateix nivell l’equitat i la qualitat educatives, amb l’objectiu de garantir-ho per a tots i cadascun dels infants i joves de la ciutat, des d’una visió d’escola inclusiva.

Aquest curs 2017-2018 el projecte ha crescut i ha passat de 19 a 21 xarxes territorials, que estan formades per 6-12 centres.

 

L’entitat Sindihogar / Sindillar, guardonada amb el premi d’Educació

En la categoria d’educació de l’edició d’enguany dels Premis Ciutat de Barcelona s’ha guardonat l’entitat Sindihogar / Sindillar, autodenominada sindicat independent de dones treballadores. El jurat ha decidit guardonar aquesta entitat per unanimitat, pel seu projecte pedagògic que es concreta en un conjunt d’accions formatives amb la finalitat de desenvolupar, visibilitzar, apoderar i reconèixer el col·lectiu de les dones migrades treballadores de la llar i la cura de les persones.

Aquest mateix jurat -integrat per Núria Sempere (presidenta), Judit Vidiella, Eulàlia Esclapés, Ramon Grau i Enric Prats- ha fet una menció especial al programa Xarxes per al Canvi per impulsar projectes de millores sostenibles als centres educatius de Barcelona en el marc de la renovació pedagògica.

 

Premiat el projecte Hack the school de la Fundació Jaume Bofill

En aquesta edició, en l’apartat de disseny, s’ha guardonat també el projecte Hack the school de la Fundació Jaume Bofill, per la manera d’entendre i utilitzar el disseny com a eina de transformació social i col·lectiva, implicant els diferents agents a participar en un procés col·lectiu de reflexió, proposta i implementació. Emfatitzant que una obra de disseny és també una estratègia de treball per a la resolució de projectes que millora la vida de les persones.

A més, el disseny de la imatge d’aquesta edició dels Premis Ciutat de Barcelona és obra d’una alumna de l’Escola Superior de Disseny i Art La Llotja, Miriam Ortega, que ha estat la guanyadora del concurs organitzat per aquesta escola pública de disseny de la ciutat.

Els premis seran lliurats en una cerimònia que tindrà lloc el proper dijous, 15 de febrer, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona que estarà presidit per l’alcaldessa dela ciutat, Ada Colau, i el comissionat de Cultura de l’Ajuntament, Joan Subirats. 

 

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail