Torna

El programa Espais C promou oportunitats de creació artística a primària a joves artistes de les escoles d'art

19/12/2017

En el marc de la tercera edició d'aquest programa innovador aquest curs 2017-2018 cinc joves artistes han convertit en el seu taller de creació una de les aules dels tres centres que hi participen: l’Escola Miralletes, l’Escola Josep Maria de Sagarra i l’Escola dels Encants.

El Consorci d’Educació de Barcelona impulsa per tercer any consecutiu el programa Espais C i ho fa juntament amb la Unitat Didàctica de les Arts Plàstiques de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB, l'Escola Superior de Disseny i Art Llotja i l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB). El projecte Espais C va néixer al 2004 a Escòcia i està emmarcat dins la xarxa Room 13 Internacional.

El programa està adreçat a les escoles d'educació primària de Barcelona i té com objectiu introduir l'art en el context escolar mitjançant la creació d'un taller a un artista que acaba de finalitzar els seus estudis d'art. En aquest espai pot exposar la seva obra durant tot un any i disposa d'un taller propi on treballar i compartir sis hores a la setmana amb els estudiants, fet que suposa un enriquiment mutu.

 Enguany hi ha tres centres educatius de Barcelona que compten amb aquests espais:

• L'Escola dels Encants, amb David Mateo i Judit Cuadros com artistes i és el tercer any que acull aquesta experiència.

• L'Escola Josep Maria de Sagarra, que també repeteix per tercer any i en aquesta ocasió té una parella de ceramistes: Tatiana Muñoz Melo i Gorka Martín.

• L'Escola Miralletes que participa per segon any i manté de l'edició anterior l'escultor i dissenyador Urgell Farran.

Tots els centres repeteixen l'experiència, gràcies a la valoració positiva del programa pels processos que genera en el seu alumnat i pels canvis que ha provocat en el centre, tant de perfils professionals, com d'organització de l'entitat.

 

Edicions anteriors

Room 13 Internacional es desenvolupa en diversos països des de fa més de 25 anys i des de 2015 a Barcelona s’inicia el projecte d’espais C vinculat a la xarxa de Room 13 Internacional. Els objectius i la metodologia són comuns, però s'adapten a cada centre i al context de la ciutat en qüestió.

L'Escola Josep Maria de Sagarra va acollir el curs 2015-2016 l'obra de la ceramista Nora Nebrera, que va repetir l'experiència el curs passat. Pel que fa a l'Escola dels Encants, l'escultor Urgell Farran va engegar el programa en el primer curs i la il·lustradora Anna de la Santíssima Trinidad Ortiz va estar present en el segon. L'Escola Miralletes, que va incorporar-se el curs 2016-2017, va comptar amb la presència d'Urgell Farran, qui repeteix enguany i és l'únic artista que fins el moment hi ha estat present en les tres edicions.