Noticies

Torna

Bateig d’un llagut català construït per alumnat de l’Institut de Nàutica i el Reial Club Marítim

19/12/2017

Les instal·lacions del Reial Club Marítim de Barcelona (RCMB) del Port de Barcelona van acollir ahir, dilluns, 18 de desembre, l'avarada d'un llagut català –una embarcació de fusta de rem-- que ha estat construït conjuntament per alumnat de l’Institut de Nàutica de Barcelona i el Reial Club Marítim de Barcelona.

Aquesta és la primera embarcació d'aquest tipus construïda a Catalunya i és fruit del conveni de col.laboració entre les dues entitats, l’Institut de Nàutica i el Reial Club Marítim, que han estat col·laborant de forma estreta des que va néixer aquest centre, ara fa dos anys, en aquest i altres projectes de construcció i reparació d’embarcacions.

Els alumnes del cicle formatiu de grau mitjà de manteniment de vaixells d’esbarjo que han construït l'embarcació i el professor que els ha dirigit, Edgar Martínez, van ser els encarregats d'avarar l'embarcació i provar-la en aigües del Port de Barcelona, demostrant la seva lleugeresa i estabilitat. Per a poder-ho fer, els estudiants i el professor van rebre classes prèvies de rem fix a través del simulador del Reial Club Marítim de Barcelona.

A l’acte hi van assistir representants de les dues institucions implicades en el projecte: el director de l’Institut de Nàutica, Feliu López, i la vicepresidenta del Reial Club Marítim de Barcelona, Sònia Güell. També hi van ser presents Francesc Terrón, de l’Institut de Barcelona Esports, i Adolf Romagosa, gerent durant anys de Port 2000, l’empresa de l’Autoritat Portuària de Barcelona que gestiona els usos i activitats a nivell urbanístic i comercial del port

 

Un institut especialitzat exclusivament en el sector de la nàutica esportiva i d’esbarjo

L’Institut de Nàutica de Barcelona ofereix formació professional integrada, especialitzada exclusivament en el sector de la nàutica esportiva i d’esbarjo, i està ubicat a les instal·lacions del Port de Barcelona. Ofereix formació professional inicial en manteniment de vaixells esportius i d’esbarjo (modalitat dual) i ensenyaments esportius (de salvament i socorrisme, vela i busseig).

Aquest centre es va posar en funcionament el curs 2015-2016 gràcies a un conveni de col·laboració entre el Consorci d’Educació de Barcelona, el Departament d’Ensenyament i el Consorci El Far i està ubicat a les instal·lacions del Port de Barcelona, compartint seu amb altres empreses i institucions (Facultat de Nàutica, Barcelona Activa, etc.). Aquest avantatge li ha permès establir lligams amb les empreses i els organismes del sector nàutic i promoure una intensa relació amb el món esportiu i professional.

El conveni que ha permès la construcció del llagut català del seu alumnat conjuntament amb el Reial Club Marítim és un exemple de la relació de l’Institut de Nàutica amb el sector nàutic. Fruit d’aquesta col·laboració el seu alumnat està rehabilitant també un altre embarcació, el Iola, que serà batejat properament.

L’institut també està col·laborant amb altres centres educatius del seu entorn. En concret, amb l’Escola Mediterrània, amb la qual està rehabilitant una embarcació que s’ubicarà al seu pati. L’alumnat d’aquest centre de primària ha participat en algunes de les tasques d’aquesta rehabilitació fora de l’horari escolar.

Enllaç amb la notícia del web de l'Institut de Nàutica de Barcelona

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail