Noticies

Torna

L'Institut Joan Fuster rep el premi Sant Andreu 2017

12/12/2017

L'Institut Joan Fuster ha estat guardonat amb el premi Sant Andreu 2017 per la seva la tasca social, educativa i d’integració. Des del 1995 aquest centre, que es troba en ple procés d’innovació pedagògica, és una peça clau en la cohesió i integració del barri de Navas.

La directora de l’Institut Joan Fuster, M. Dolors Perramón, va rebre el premi el diumenge passat, 10 de desembre, en una cerimònia que es va celebrar a la plaça del Comerç en el marc de la Festa Major del Districte de Sant Andreu. L’institut ha estat guardonat amb el premi Sant Andreu 2017 juntament amb el poeta Feliu Formosa, una personalitat catalana de les arts escèniques i del món de la cultura amb una gran vinculació al Districte .

Amb aquest premi que atorguen conjuntament l’Associació de veïns i veïnes de Navas, els Salesians Sant Jordi-PES Navas, l’Entitat Amizade i la Parròquia Sant Joan Bosco de Navas en representació d’altres entitats del barri s'ha volgut reconèixer la tasca social, educativa i d’integració de l’Institut Joan Fuster, que des del 1995 és una peça clau de la cohesió i integració del barri de Navas.

Amb tres línies d’ESO i dues de batxillerat, aquest centre actualment escolaritza prop de 500 alumnes i es troba immers en el seu projecte d’innovació educativa, participant en el programa Xarxes per al Canvi, impulsat pel Consorci d’Educació conjuntament amb Escola Nova 21, I’ICE de la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Associació de Mestres Rosa Sensat.

 

Treball globalitzat i impuls de les llengües estrangeres i del coneixement científic

Els darrers cursos l’Institut Joan Fuster ha fet una gran aposta per la innovació pedagògica que enguany l’ha portat a fer un canvi metodològic i introduir l’aprenentatge a través del treball globalitzat i transversal a l’ESO, amb la integració de les noves tecnologies.

El centre potencia l’ensenyament de les llengües estrangeres (anglès i francès) i el coneixement científic. Des de l’any passat participa, juntament amb 29 instituts més de la ciutat, en el programa STEAM a les aules, una iniciativa que vol promoure els coneixements, les competències i les vocacions científiques entre els estudiants de 1r i 2n d'ESO.

També aposta per l’impuls de les activitats artístiques. En aquesta línia enguany s’ha incorporat al programa Creadors En Residència, amb la residència de l’actor, autor i director de teatre Ivan Morales i el comissariat de la Sala Beckett / Obrador Internacional de Dramatúrgia.

Curs rere curs, l’Institut Joan Fuster és un centre amb molt bons resultats a les PAU a totes les promocions i a les proves externes de competències de 4t d’ESO.

 

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail