Noticies

Torna

18 alumnes de la ciutat reben un Premi Extraordinari de Batxillerat

24/10/2017

18 estudiants de Barcelona van recollir ahir un dels 43 Premis Extraordinaris de Batxillerat que la consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, va lliurar al Palau de la Generalitat. Amb aquests premis el Departament d'Ensenyament reconeix cada curs l'excel·lència dels estudiants que superen segon de batxillerat amb les millors notes de Catalunya.

Un total dels 18 dels 43 alumnes que han obtingut els Premis Extraordinaris de Batxillerat del curs 2016-2017 a tot Catalunya provenen de centres educatius de la ciutat de Barcelona.

Els premis són un reconeixement oficial a l’excel.lència dels estudiants que van superar segon de batxillerat el curs passat amb les millors qualificacions de Catalunya. Els alumnes guardonats han dut a terme unes proves comunes realitzades el passat 27 de juny als instituts Montserrat i Menéndez y Pelayo després d’haver finalitzat els dos cursos de batxillerat amb una qualificació mitjana igual o superior a 8,75

Els 18 alumnes de centres de la ciutat de Barcelona que han obtingut els Premis Extraordinaris de Batxillerat del curs escolar 2016-2017 són Laia Fernández Villanueva (Institut L'Alzina), Olympia Arango Castro (Sant Ignasi), Elisa-María Lora Villalba (Institut Jaume Balmes), Nina Mejuto Garcia (Escola Pia Sant Antoni), Jan Olivetti Auladell (Aula Escuela Europea), Claudia Castelló Mendoza (La Salle Bonanova), Mónica Torrecilla Vall-Llossera (Santa Teresa – Ganduxer), Álex Tudoras Miravet (Aula Escuela Europea), Carla Blanes Gallego (Institut Manuel Carrasco i Formiguera), Clàudia Fernández Morenas (Súnion), Paula Morales López (Institut Valldemossa), José María Palmero Sánchez (Santa Teresa - Ganduxer), Martí Vives Bastida (Aula Escuela Europea), Lea Font Basté (La Salle Bonanova), Juan Garrido Moreno (Institut Valldemossa), Berta Solà Rius (Sagrat Cor-Diputació), Blanca Vila Pastor (Institut Jaume Balmes) i Clàudia Rodés Bachs (IPSI).

La consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, va entregar els premis ahir a la tarda a l’alumnat guardonat en un acte que es va celebrar al Palau de la Generalitat. A més dels 18 estudiants de Barcelona, entre els 43 premiats n’hi havia 9 del Vallès Occidental, 5 de Lleida, 4 de Girona, 3 del Maresme-Vallès Oriental, 3 de la Catalunya Central i un de Tarragona.

 

Exempció de les taxes universitàries i plaça gratuïta en una EOI

Els premis suposen un estímul per als alumnes i alhora són una mostra de la constància i compromís pel treball compartit entre alumnat, professorat i família. Els guanyadors estan exempts de les taxes universitàries durant el primer curs, obtindran una plaça gratuïta durant el curs que ve a l’Escola Oficial d’Idiomes i una estada en un centre de recerca de referència –com ara l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya, l’Institut d’Estudis Espacials, el Museu Nacional d’Art de Catalunya o el Centre de Regulació Genòmica, entre d’altres-. A més, poden optar al Premi Nacional de Batxillerat que atorga el Ministeri d’Educació entre els guanyadors de la resta de l’estat.

 

Un total de 553 alumnes es van presentar a les proves

En l’edició d’enguany s’hi han presentat a examen un total de 533 alumnes per a les tres modalitats a concurs, la modalitat d’humanitats i ciències socials, la de ciències i tecnologia i la d’arts.

Les proves consten de dos exercicis. En el primer hi ha dues parts, a realitzar en dues hores i mitja, una és la redacció del comentari de text literari i l’altra la redacció del comentari d’un text històric. El segon exercici també té de dues parts, una en què s’ha de respondre de forma escrita a qüestions relacionades amb la primera llengua estrangera que cursa l’alumne i l’altra en què respon preguntes sobre una de les matèries de modalitat. Les proves puntuen sobre 40 i el mínim requerit per obtenir un Premi Extraordinari de Batxillerat és de 34 punts.

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail