Noticies

Torna

La 9a edició d’EN RESiDÈNCiA ha arrencat a 16 instituts de la ciutat

16/10/2017

La 9a edició d'EN RESiDÈNCiA ha arrencat aquest curs a 16 instituts de la ciutat. Com a novetat, enguany s'incorporen al programa tres nous centres -els instituts Joan Fuster, Bosc de Montjuïc i Maria Espinalt- i tres nous equips de mediació: l'Antic Teatre, La Central del Circ i el MACBA. A més, el projecte es vincula també de forma estable al Museu del Disseny i al programa Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO.

EN RESIDÈNCIA  introdueix la creació contemporània als centres públics d’educació secundària a través del contacte directe i continuat d’un creador amb els estudiants, i està desenvolupat per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB). Aquest curs inclou residències en 16 instituts de Barcelona, seleccionats per mitjà de convocatòria pública. D’aquesta manera, en aquests nou anys de trajectòria ja s’hauran realitzat 77 residències en 38 instituts públics de la ciutat (més de la meitat dels centres).

En aquesta nova edició tornen a confluir les arts visuals, el disseny, les arts en viu, la música, la creació dramatúrgica i la poesia, entre d’altres llenguatges.

 

Tres nous equips de mediació: Antic Teatre, La Central del Circ i MACBA

La incorporació de tres nous equips en la funció mediadora (comissariat i coordinació) permet aprofundir en la interdisciplinarietat i la hibridació de llenguatges artístics. Amb La Central del Circ, EN RESiDÈNCiA inclou els vincles de les arts circenses amb la creació contemporània; amb L’Antic Teatre es reforça el compromís del programa amb les arts en viu i la creació més emergent. I amb la incorporació del MACBA (vinculat a EN RESiDÈNCiA des de la tercera edició) se suma el principal centre museístic orientat a la creació contemporània.

Aquestes tres incorporacions s’afegeixen als equips de mediació, experts en les interseccions entre cultura i educació, que ja participen EN RESiDÈNCiA des d’edicions anteriors: Associació A Bao A Qu (amb qui s’ideà conjuntament el programa en el seu inici), L’Aflu­ent, Espai 13 (Fundació Joan Miró de Barcelona), Graner – Mercat de les Flors, Museu Nacional d'Art de Catalunya i Sala Beckett / Obrador Internacional de Dramatúrgia.

 

Dues connexions estructurals: Museu del Disseny i Barcelona Ciutat de la Literatura de la UNESCO

La novena edició també comporta dues noves vinculacions estructurals al programa. D’una banda, la incorporació del Museu del Disseny, de forma estable, permet in­crementar la visibilitat de les arts del disseny al programa. D’altra banda, la vinculació d’EN RESiDÈNCiA amb el programa Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO contribuirà a donar més relleu als lligams entre la creació literària i les pràctiques artístiques contemporànies.

 

Aquestes són les 16 residències de la 9a edició:

Maria Arnal EN RESiDÈNCiA al Milà i Fontanals

L’Institut Milà i Fontanals (El Raval, Ciutat Vella) participa per cinquena vegada al programa. Residència vinculada a Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO. Comissariat i coordinació: L’Afluent.

Big Bouncers EN RESiDÈNCiA al Moisès Broggi

Aquesta és la tercera participació de l’Institut Moisès Broggi (El Camp de l’Arpa del Clot, Sant Martí) a EN RESiDÈNCiA. Comissariat i coordinació: Graner – Mercat de les Flors.

Alícia Casadesús EN RESiDÈNCiA al Jaume Balmes Es comptarà amb la participació d’Antoni Clapés. Segona participació del Jaume Balmes (La Dreta de L’Eixample, L’Eixample al programa). Residència vinculada a Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO. Comissariat i coordinació: Associació A Bao A Qu.

Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol EN RESiDÈNCiA al Montjuïc L’Institut Montjuïc (La Marina de Port, Sants-Montjuïc) participa per cinquena vegada a EN RESiDÈNCiA. Comissariat i coordinació: Graner – Mercat de les Flors.

Escarlata Circus EN RESiDÈNCiA al Joan Salvat-Papasseit

Segona participació de l’Institut Salvat-Papasseit (La Barceloneta, Ciutat Vella). Comissariat i coordinació: La Central del Circ.

Enric Farrés Duran EN RESiDÈNCiA al Doctor Puigvert

Aquesta és la sisena ocasió on participa l’Institut Doctor Puigvert (Sant Andreu). Comissariat i coordinació: MACBA.

Cristian Herrera EN RESiDÈNCiA al Bosc de Montjuïc

Primera participació de l’Institut Bosc de Montjuïc (El Poblesec, Sants-Montjuïc). Comissariat i coordinació: Espai 13, Fundació Joan Miró de Barcelona.

•Laura Lanelli EN RESiDÈNCiA al Quatre Cantons

Segona participació de l’Institut Quatre Cantons (El Po­blenou, Sant Martí). Comissariat i coordinació: Associació A Bao A Qu.

•Marc Larré EN RESiDÈNCiA al Joan Boscà

L’Institut Joan Boscà (Pedralbes, Les Corts) participa al programa per tercera vegada. Comissariat i coordinació: Associació A Bao A Qu.

•Makea Tu Vida EN RESiDÈNCiA al Maria Espinalt

Primera participació de l’Institut Maria Espinalt (El Parc i la Llacuna del Poblenou, Sant Martí). Residència vinculada al Museu del Disseny de Barcelona. Comissariat i coordinació: Associació A Bao A Qu.

•Mariona Moncunill EN RESiDÈNCiA al Juan Manuel Zafra

Segona participació de l’Institut Juan Manuel Zafra (El Camp de l’Arpa del Clot, Sant Martí). Comissariat i coordinació: Museu Nacional d'Art de Catalunya - Associació A Bao A Qu.

•Iván Morales EN RESiDÈNCiA al Joan Fuster

Primera participació de l’Institut Joan Fuster (Navas, Sant Andreu). Residència vinculada a Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO. Comissariat i coordinació: Sala Beckett / Obrador Internacional de Dramatúrgia.

•Mariona Naudín EN RESiDÈNCiA al Barri Besòs

Segona participació de l’Institut Barri Besòs (El Besòs i el Maresme, Sant Martí). Comissariat i coordinació: Antic Teatre.

•Anna Pantinat EN RESiDÈNCiA al Josep Comas i Solà

Cinquena participació de l’Institut (La Trinitat Vella, Sant Andreu). Aquesta és una residència vinculada a Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO. Comissariat i coordinació: L’Afluent.

•Antonio R. Montesinos EN RESiDÈNCiA al Costa i Llobera

Segona participació de l’Institut Costa i Llobera (Sarrià, Sarrià-Sant Gervasi). Comissariat i coordinació: Associació A Bao A Qu.

Martí Sales EN RESiDÈNCiA al Narcís Monturiol

Segona participació de l’Institut Narcís Monturiol (Montbau, Horta-Guinardó). Residència vinculada a Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO. Comissariat i coordinació: Associació A Bao A Qu.

 

Enllaç amb el web del Consorci d'Educació

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail