Noticies

Torna

S’obre el període de preinscripció per al nou alumnat de les escoles oficials d'idiomes

31/08/2017

Aquest divendres 1 de setembre s'obre el període de preinscripció per al nou alumnat de les 6 escoles oficials d'idiomes (EOI) de la ciutat de Barcelona, que ofereixen un total de 16.800 places i 15 llengües diferents.

Enguany destaca que en tots els 6 centres (EOI Drassanes, EOI Vall d’Hebron, EOI Sant Gervasi, EOI La Pau, EOI Guinardó i EOI Sants) es pot cursar anglès i francès, ja que l'EOI Sant Gervasi ha incorporat aquest curs aquest darrer idioma.

 

Procediment de preinscripció

Fins al dimarts 5 de setembre es podrà fer la preinscripció telemàtica a través de l’aplicació informàtica accessible des de les pàgines web de totes les escoles oficials idiomes de Catalunya. També es podrà fer de forma presencial als centres el dia 5 de setembre, fins a les 14 h.

A l’hora de fer la preinscripció, al web del Departament d'Ensenyament i de cada centre es podran consultar les places vacants de cada idioma. I els certificats que permeten l'exempció del test de nivell (als nous alumnes que accedeixen directament a un nivell superior a primer) s’hauran de lliurar fins al 5 de setembre mitjançant l'aplicació informàtica de preinscripció o de forma presencial als centres.

 El dia 6 de setembre es farà el sorteig de places i la posterior assignació d'horaris per als tests de nivell, que es realitzaran del 7 al 14 del mateix mes. Posteriorment, del 15 al 18 de setembre es podrà triar l'horari, i a partir del mateix 18 a les sis de la tarda es podran consultar els resultats i realitzar la matrícula fins el 20 de setembre.

Les persones no admeses i en llista d'espera podran consultar si se'ls ha assignat una plaça els dies 26 i 27 de setembre.

 

Oferta de cursos

L'EOI Barcelona Drassanes ofereix un total de 9.540 places, amb un pla d'estudis que engloba 15 idiomes (anglès, alemany, àrab, català, espanyol, euskera, francès, grec, italià, japonès, holandès, portuguès, rus, xinés i coreà). És l’únic centre públic de l’Estat Espanyol en el qual s’hi imparteix oficialment la llengua coreana.

L'EOI Vall d'Hebron, amb 3.840 places, imparteix anglès, alemany, català, espanyol i francès. Les escoles oficials d’idiomes Sant Gervasi (870 places), La Pau (1.110 places) i Guinardó (690 places) ofereixen anglès, francès i alemany, i l'EOI Sants (630 places), anglès i francès.

Cal destacar que les escoles oficials d’idiomes també ofereixen places del Pla d'Impuls d'Anglès (PIA) destinades al professorat de nivell no universitari i a tècnics i inspectors de serveis educatius i unitats del Departament d'Ensenyament.

 I per segon any consecutiu, l’EOI Barcelona Drassanes i l’EOI Vall d’Hebron imparteixen classes de reforç de català a l’alumnat nouvingut dels instituts de secundària de la ciutat.

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail