Noticies

Torna

1.546 alumnes es graduen en l'FP dual a Barcelona

28/06/2017

La Sala Barts ha acolllit aquesta tarda l'acte de graduació dels 1.546 alumnes de la promoció 2015-2017 d'FP Dual a la ciutat. En el marc de l'acte s'ha fet un reconeixement del professorat dels 17 centres que van participar en els estands del Consorci d'Educació durant el Saló de l'Ensenyament 2017.

A l’acte hi han assistit més de 500 persones, entre alumnes, familiars, professorat i representats de les empreses que participen de la formació dual. Ha estat presidit per la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz; acompanyada per la presidenta del Consorci d'Educació de Barcelona i secretària general del Departament d'Ensenyament, Maria Jesús Mier; la gerent del Consorci, Mercè Massa, i el comissionat d'Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona, Miquel Àngel Essomba.

L'acte ha arrencat amb unes paraules de benvinguda de la gerent del Consorci, Mercè Massa i amb una primera part dedicada al reconeixement als 300 alumnes, 118 professors i tècnics i 17 centres que van participar en els estands de la passada edició del Saló de l'Ensenyament.

Durant la segona part de l'acte s'han lliurat els diplomes a més de 300 alumnes de la promoció 2015-2017 de 25 dels centres de la ciutat que imparteixen l'FP Dual. A Barcelona participen en aquesta modalitat d'FP un total de 38 centres i 201 empreses, i 1.546 alumnes de 52 titulacions diferents,  el 19,7% de tot Catalunya.

Després d'una breu introducció sobre què és i què representa l'FP dual del director d'Acció Educativa del Consorci d'Educació de Barcelona, José Antonio Martín, han sortit a l'escenari a explicar la seva experiència una representant de les direccions dels centres que hi estan implicats, una representant d'una empresa  i una alumna que s'caba de graduar. Maria Creus, directora de l’Institut Lluïsa Cura; Ingar Lutzow, responsable de Recursos Humans de Frit Ravich i Marta Garcia, estudiant, han coincidit en la mostrar, cadascú des de la seva perspectiva, la seva satisfacció per l'experiència i els seus resultats.

L’FP dual és clau per al futur per reactivar l'economia, la productivitat i la ocupabilitat del jovent, que s'estima en un 70% un cop finalitzades aquestes titulacions. En els darrers  4 anys a Barcelona aquesta modalitat ha passat de tenir 200 a 1.546 alumnes.

Abans del lliurament dels diplomes a l'alumnat han tingut lloc els parlaments instituccionals del comissionat d'Educació i Universitats, Miquel Àngel Essomba, i de la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz. En primer lloc ha pres la paraula el comissionat, que ha recordat que encara hi ha molta feina per fer respecte l’abandonament escolar prematur, i ha felicitat els nois i noies per haver arribat a la fi del camí. Va destacar el valor de l'FP i de les persones que hi treballen i que s'hi formen. I l’aposta de l’equip que governa l’Ajuntament pervla formació al llarg de la vida.

La consellera d’Ensenyament, per la seva banda, ha recordat que l’FP és una gran via formativa per respondre les necessitats de les empreses i la primera opció per accedir al món laboral. També va la ha definit com un camí amb moltes possibilitats i va destacar la gran qualitat dels centres que la imparteixen.  Va recordar que encara queden reptes i vocacions, sobretot en l’àmbit de la enginyeria, on hi ha sectors amb feina  sense gent formada.

La cerimònia ha finalitzat amb la presència, dalt de l'escenari, de Hong Ye, alumna de l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme que ha obtingut medalla de bronze al Campionat de Professions de Shanghai després d’haver estat guardonada als campionats Wordskills de Catalunya i de l’Estat Espanyol. L'alumna ha rebut un ram de flors de mans de la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz.

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail