Noticies

Torna

Cloenda del projecte Oficis a la ciutat del curs 2016-2017

08/06/2017

La sala d‘actes de l’Associació de Mestres Rosa Sensat i els Jardins de Baluard del Museu Marítim han acollit aquest matí la cloenda dels tallers Oficis a la ciutat d’aquest curs 2016-2017 del programa Exit 2. A la jornada hi han assistit bona part dels 167 alumnes que han participat en el projecte, que han rebut un diploma i han pogut fer un tastet dels tallers que ha ofert aquest projecte durant el curs.

La primera part de l'acte de cloenda ha tingut lloc a la sala d‘actes de l'Associació de Mestres Rosa Sensat, amb el lliurament dels diplomes de participació a l'alumnat. Marta Comas, cap del'Àrea d'Innovació, Programes i Formació del Consorci d'Educació, ha donat la benvinguda a l'acte, felicitant els nois i noies pel seu l'esforç individual i, remarcant, alhora, l'èxit col.lectiu que representa la seva participació en aquests tallers.

Tot seguit, els representants de les diferents entitats que participen en el programa Oficis a la ciutat han lliurat els diplomes als seus estudiants, felicitant-los per la feina feta i animant-los a continuar treballant.

Un cop finalitzat el lliurament de diplomes, els Jardins de Baluard del Museu Marítim s’han convertit en un circuit itinerant format per diversos punts amb grups d’alumnes que, acompanyats del seu professorat, han mostrat el treball que han estat realitzant en els tallers d’Oficis a la ciutat al llarg aquest curs.

L’acte ha finalitzat amb un petit aperitiu elaborat pels alumnes que han participat en el taller Plats a la carta.

Els tallers d’Oficis a la Ciutat del programa Exit 2 del Consorci d'Educació de Barcelona volen fomentar que l’alumnat en risc d’abandonament prematur dels estudis obligatoris i amb una tradició de fracàs escolar conegui directament alguns oficis per donar-li suport al seu itinerari personal formatiu-professional.

 

167 alumnes, 25 centres educatius i 8 tallers

Aquest curs 2016-2017 en el marc del programa s'han realitzat vuit tallers: Pentinats de temporada i Ombra aquí, ombra allà (tots dos a l’Escola de Perruqueria Colomer); Feines a Drassanes (a les Drassanes de l'Institut de Nàutica); Ben plantada (als Jardins de Baluard, amb Impulsem SCCL); Plats a la carta (Restaurant del Museu Marítim, amb NORAI) i El ràpid: instal·lacions elèctriques (a l’Institut Anna Gironella de Mundet); Reparació de bicicletes (a Biciclot) i Vestits a mida (Impulsem SCCL).

En aquesta edició hi han participat un total de 167 alumnes de 25 centres educatius de la ciutat: l'Institut Fort Pius, Institut Consell de Cent, el CEE La Ginesta, l’Escola Sant Medir, l’Institut Juan Manuel Zafra, l’Institut Serrat i Bonastre, l’Institut Anna Gironella Mundet, Institut Vila de Gràcia, Institut L'Alzina, CEE Josep Pla, Institut Poeta Maragall, EE Fàsia Eixample, Institut Milà i Fontanals, Institut Pau Claris, Col.legi Salesià Sant Josep, EE Fasia Eixample, Institut Verdaguer, Institut Lluís Vives, IE Costa i Llobera, Institut Sant Andreu, Institut Emperador Carles, Institut Obert de Catalunya, Institut XXV Olimpíada, Col·legi Santa Dorotea i Institut Montjuïc.

 

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail