Noticies

Torna

5 alumnes de Barcelona, en la final XIII Certamen Nacional de Lectura en Veu Alta

30/05/2017

5 alumnes de centres educatius de la ciutat van participar ahir en la final del XIII Certamen Nacional de Lectura en Veu Alta que es va celebrar ahir al Teatre Nacional de Catalunya. Una alumna de l’Aula Escola Europea, Elena Bouldin, va ser la guanyadora de la categoria de Corsaris (1r i 2n d’ESO).

Eudald Santanach, de l’Escola Mare Nostrum (Grumets Vermells), Elena Bouldin (Corsaris) i Pol Guiñan, Paula Anguerri, Axel Champredon-le Mercier, del Lycee Français (Tropa de Corsaris) són els 5 alumnes de centres educatius de la ciutat que van participar ahir en la final del XIII Certamen Nacional de Lectura en Veu Alta.

 Elena Bouldin, alumna de l’Escola Aula Europea va ser la guanyadora, a més, de la categoria de Corsaris (1r i 2n d’ESO).

 

5 dies de quarta de finals al Conservatori Municipal de Música

Aquests 5 alumnes van arribar a la final d’ahir juntament amb 44 alumnes més de tot Catalunya que havien superat algun dels 55 quarts de finals i alguna de les 7 semifinals del certamen.

En el cas de Barcelona, els quarts de finals del certamen es van celebrar, al llarg de cinc dies, a l’auditori del Conservatori Municipal de Música de Barcelona la darrera setmana del passat mes de maig. La semifinal va tenir lloc el passat 15 de maig al Caixafòrum.

En la final del certamen d’enguany els nois i noies van llegir en veu alta fragments dels llibres La nena que es va convertir en mòbil, de Francesc Puigpelat (grumets vermells); El petit Nicolas, de René Goscinny (grumets verds); L’Anticlub, d’Àngel Burgas (timoners); Xala, va! d’Anna Fité (corsaris) i Un fill, Alejandro Palomas (tropa de corsaris).

Els membres del jurat de la final d’enguany han estat Mònica Pereña, subdirectora general de la Secretaria de Polítiques Educatives del Departament d’Ensenyament;

Xavier Carrasco, director editorial de Text – La Galera; Joan Dausà, cantant i actor Judit Martín, actriu (Polònia I Crackovia) i Sam Gutiérrez, actriu i formadora de lectura en veu alta.

 

Organitzat per la Fundació Enciclopèdia Catalana i el Departament d'Ensenyament

Des del curs 2012-2013, la Fundació Enciclopèdia Catalana i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, tenen un acord de col·laboració per a l’organització del Certamen, que també compta amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”.

L'objectiu del certamen és fomentar el gust per la lectura entre els més joves, a través d’un gran espai de lectura col·lectiva.

En aquesta edició hi han participat un total de 75.000 alumnes, de 910 centres educatius de tot Catalunya.

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail