Noticies

Torna

L'Escola Miralletes guanya la categoria de contes audiovisuals dels Jocs Florals Escolars

30/05/2017

El conte audiovisual il·lustrat «En Òrbita», realitzat per l'alumnat de 4t de primària del'Escola Miralletes, ha estat el guanyador d'aquesta categoria de l'edició d'enguany dels Jocs Florals Escolars. El treball va ser escollit ahir entre els cinc treballs finalistes que es van mostrar en un acte als cinemes Verdi.

Els altres quatre treballs finalistes han estat «Una casa per la Kira», de l’alumnat de 2n de primària de l’Escola Turó del cargol; «La llegenda de sant jordi amb bee-bots» de 6è de primària, juntament amb alumnat de 1r i P4, de l'Escola Elisenda de Moncada; «El meu diari» de l’alumnat de 6è de primària de l'Escola Seat i «Un viatge inesperat» de l’alumnat de 6è de primària Oak House School.

 

Creativitat destacada en tots els treballs

El jurat dels Jocs Florals Escolars de Barcelona ha volgut destacar la feina i la creativitat de tots els treballs que han arribat aquest any com a finalistes. Sobretot les temàtiques abordades, els conflictes de la guerra i els desplaçaments que provoca, la sostenibilitat i el canvi climàtic, les relacions de les persones, l’actitud de recerca i la innovació en les llegendes tradicionals. I també els recursos emprats: l' Stop-motion, la robòtica, l’animació de dibuixos, maquetes...

 

Com la resta de categories dels Jocs Florals, els contes audiovisuals il·lustrats han participat primer en la fase de districtes, en la qual en van ser seleccionats 16 treballs finalistes, dels quals han estat triats els cinc que s’han presentat avui a la Filmoteca, en la fase de ciutat.

 

El treball guanyador participarà en els Jocs Florals Escolars de Catalunya

El treball de l'Escola Miralletes assistirà com a representant de la ciutat de Barcelona als IV Jocs Florals Escolars de Catalunya, que aquesta edició incorpora per primera vegada aquesta categoria.  El conte il•lustrat guanyador serà produït pel Canal Super3, pel programa Una mà de contes. La producció es realitzarà conjuntament amb el centre guanyador el primer trimestre del curs 2017-2018 i premiat amb un obsequi per a l’escola.

 

La categoria de conte audiovisual il·lustrat dels Jocs Florals Escolars va ser creada el curs passat conjuntament amb el responsable del programa de TV3 Una mà de contes. Com a premi, la creació audiovisual guardonada,  «En Bao i els seus amics», de l'Escola Pere Vila, va ser emesa al programa, un cop reelaborada conjuntament amb el seu equip per adaptar-lo al format televisiu.

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail