Noticies

Torna

La mediació sostenible, fil conductor de la 7a Jornada de l'Alumnat Mediador

17/05/2017

Prop de 400 alumnes de secundària de 25 centres de la ciutat han participat aquest matí en la 7a Jornada de l'Alumnat Mediador que s'ha celebrat a l'Institut Moisès Broggi. En el marc de la jornada, que ha tingut com a fil conductor la mediació sostenible, s’han realitzat tallers relacionats amb aquest tema i s’han presentat les experiències de diversos centres.

L'Institut Moisès Broggi ha acollit aquest matí la 7a Jornada d'Alumnat Mediador de Barcelona, en la qual hi han participat 383 alumnes i 48 docents de 25 centres de la ciutat.

Aquesta jornada, que any rere any creix en participació, s'emmarca dins el Projecte de convivència i recull les intervencions que el centres educatius desenvolupen per a la convivència i la gestió positiva de conflictes.

 

Més protagonisme de l’alumnat

Com a novetat, aquesta edició de la jornada ha estat organitzada per l’alumnat de 9 dels centres educatius que hi han participat juntament amb el Consorci d’Educació i Neus Ferrer, coordinadora del Seminari de Mediació. Un grup d'alumnes de l'Institut Salvador Espriu s'ha encarregat de l'acollida, a primera hora, de totes les persones participants i un altre grup d'estudiants de l'Institut Vall d'Hebron ha conduït i presentat la jornada.

Amb la mediació sostenible com a fil conductor, en el marc de la jornada s'han presentat les experiències de diversos centres educatius i s'han realitzat tallers i dinàmiques relacionats amb la convivència i la resolució positiva de conflictes.

La jornada s'ha iniciat amb unes paraules de benvinguda del director de l’Institut Moisès Broggi, José Manuel Celorio, i de la directora d'Innovació, Programes i Formació del Consorci d'Educació, Marta Comas, i el visionat d'un vídeo sobre l'experiència de mediació a l'Escola Ramón Llull.

 

Tres tallers i dinàmiques relacionats amb la sostenibilitat

A continuació, els prop de 400 alumnes han pogut participar, en grups i de forma rotativa, en els tres tallers relacionats amb la mediació sostenible que s'han ofert simultàniament en tres espais diferents de l'Institut Moisès Broggi: Plantar llavors, Netejar el clima de centre i les R de la mediació.

En el primer d'aquests tallers els nois i noies han plantat paraules en un mural, representant quin tipus de planta en pot créixer amb material de reciclatge. En el segon, han representat escenes sobre situacions que afavoreixen o no el clima de centre, seguint la tècnica del mannequin challenge, que s'han recollit en una única gravació final. I en el tercer, els estudiants han hagut de fer una estrofa de rap amb dues paraules iniciades amb R.

Un cop finalitzats els tallers s'han visionat tres vídeos realitzats a partir de les experiències de mediació de La Salle Comtal, l'Institut Front Marítim i l'Institut Moisès Broggi. Per acabar, s’han compartit els resultats dels tallers que han realitzat els diferents grups -murals, mannequin challenges i representació de raps- i s'ha cantat una cançó final conjunta, Cura el món de Michael Jackson.

 

Centres participants

Els 25 centres educatius de la ciutat que han participat en la jornada d'avui són l'Escola Pia Luz Casanova, l'Escola Pia Sant Antoni, l'Institut Front Marítim, l'Institut Les Corts, l'Institut Menéndez y Pelayo, l'Institut Montjuic, l'Institut XXV Olimpíada, l'Institut Doctor Puigvert, el Col·legi Maristes Sants-Les Corts, el Col·legi Jesús Maria, l'Institut Ausiàs March, l'Institut Consell de Cent, l'Escola Ramon Llull, el Col·legi La Salle Comtal, l'Escola Virolai, l'Institut Salvador Espriu, l'nstitut Montserrat, l'Institut Manuel Carrasco i Formiguera, l'Institut Guineueta, l'Escola Santíssima Trinitat, l'Institut Vila de Gràcia, l'Institut Moisès Broggi, el Col.legi Sant Joan Bosco, els Salesians Horta, el Col.legi Sagrado Corazón, l'Institut Vall d'Hebron, les Escoles Pia Sarrià i l'Institut Comas i Solà.

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail