Noticies

Torna

El projecte 03'1416 Geometria, protagonista del dia Pi a les escoles públiques d'Horta-Guinardó

14/03/2017

Les escoles públiques d'Horta-Guinardó han celebrat aquest matí el dia Pi amb una jornada al Poliesportiu Olímpic de la Vall d'Hebron i diverses activitats relacionades amb la geometria a diferents equipaments del districte. Han estat els actes centrals d'una setmana dedicada a la geometria en el marc del seu projecte 03'1416 Geometria.

El  Poliesportiu Olímpic de la Vall d'Hebron ha acollit aquest matí l'acte central de celebració del dia pi de les escoles i instituts de la Xarxa 0-18 d'Horta-Guinardó. L'alumnat de tercer de primària ha participat, en grups, en diversos circuits de tallers relacionats amb la geometria que han estat  preparats l'alumnat de tercer d'ESO dels instituts del districte. Ha estat una trobada relaxada en la que ha destacat el bon ambient, el treball cooperatiu i la bona organització dels impulsors de la jornada.

Els actes d'avui han estat el plat fort d'una setmana d'activitats a tots els centres educatius públics del districte dedicades a la geometria en el marc del projecte 03'1416 Geometria. El projecte, que es va iniciar el passat curs 2015-2016, està impulsat per la Xarxa 0-18 d'Escola Pública d'Horta-Guinardó i el Servei Educatiu del districte i vol fomentar el treball en xarxa i cooperatiu.

A més de les escoles i els instituts, en l'acte central al Poliesportiu Olímpic de la Vall d'Hebron també hi han estat presents les escoles bressol i l'Escola d'Educació Especial La Ginesta, que han mostrat el treball que han estat realitzant amb el seu alumnat sobre geometria amb una exposició que en  el cas de l'escola bressol ha estat acompanyat d'un vídeo. També s'hi ha pogut veure l'exposició dels projectes que han participat en el concurs que es va convocar per trobar el logotip del projecte

En paral·lel, aquest matí també s'han celebrat altres activitats relacionades amb el projecte a diferents equipaments del districte. Entre d'altres, a la zona Vall d'Hebron Mundet i al Parc del Guinardó, on l'alumnat de P5 de les escoles han fet una construcció geomètrica conjunta que estarà exposada al Casal Font d'en Fargas.

 

Hi participen més de 10.000 alumnes

En total participen en el projecte 03'1416 Geometria al voltant dels 10.000 alumnes dels 45 centres educatius públics que formen part de la Xarxa 0-18 d'Horta-Guinardó. Són les escoles bressol Albí, Cargol, Guinardó, l'Arboç, l'Arquet, l'Harmonia, Llar d'Infants, Marina, Montserrat, Sant Genís, Tres Turons, Tris Tras, Valldaura i Xarlot. Les Escoles d’infantil i primària: Àngels Garriga, Arc Iris, Baloo, Coves d'en Cimany, El Carmel, Els Pins, Escola del Mar, Estel-Guinardó, Font d'en Fargas, Heura, Jovellanos, Mare de Déu de Montserrat, Mare Nostrum, Mas Casanovas, Parc del Guinardó, Pau Casals, Pit Roig, Taxonera, Torrent de Can Carabassa i Torrent d'en Melis. Els instituts de secundària: Anna Gironella de Mundet, Ferran Tallada, Francisco de Goya, Joan Brossa, Josep Pla, Manuel Carrasco I, Narcís Monturiol, Príncep de Girona i Vall d'Hebrón i les escoles Educació Especial: Folch i Camarasa i La Ginesta.

L’organització dels actes ha comptat amb la col·laboració del Districte d’Horta-Guinardó, el Consorci d’Educació i el Centre Educatiu Can Llupià, l'Escola Rel, el Poliesportiu Olímpics Vall Hebron i el Cesire.

Notícia a Betevé (enllaç)

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail