Noticies

Torna

Cloenda del programa Oficis a la ciutat

19/06/2015

Un any més, la sala d‘actes del Museu Marítim i els jardins de Baluard van acollir ahir la cloenda del programa Oficis a la ciutat, que el Consorci d’Educació impulsat dins el programa Exit2. Durant la jornada els alumnes van rebre el seu diploma de participació i van poder fer un tastet dels tallers que ofereix aquest projecte.

Durant l’acte de cloenda, una bona part dels 152 alumnes de secundària que han participat en el projecte aquest curs van rebre el seu diploma i van poder fer un tastet dels diferents tallers que ofereix, acompanyats pels seus tutors i familiars i pel professorat de les entitats. Enguany la jornada va estar marcada per l’absència d’un bon número d’alumnes que aquesta setmana estan fent els exàmens de recuperació.

L‘acte de cloenda es va iniciar sala d‘actes del Museu Marítim, amb el lliurament dels diplomes a l’alumnat. Clara Balaguer, responsable del programa Èxit 2 del Consorci d’Educació, va adreçar unes paraules de benvinguda als nois i noies amb una petita reflexió al voltant de l‘empoderament i repte, establint una comparació dels seus estudis amb els reptes i la preparació que calen per fer a una cursa esportiva.

A continuació, els representants de les entitats que participen en el programa Oficis a la ciutat van lliurar els diplomes als seus estudiants. Un any més, van aprofitar el moment per mostrar la seva satisfacció per la feina feta i felicitar l’alumnat, animant-lo a continuar treballant. En el cas del taller de confecció, Vestits a mida, la seva responsable, la Clàudia, va estar acompanyada per l’actor Albert Rodriguez, per qui aquest curs s’ha creat a mida en el marc del taller el vestuari per un muntatge teatral.

Un cop finalitzat el lliurament de diplomes, els jardins de Baluard es van convertir en un petit circuit itinerant format per diversos punts amb professorat i grups d’alumnes que han mostrat el treball que han estat realitzant en els tallers d’Oficis a la ciutat al llarg aquest curs. Com cada any, l’acte de cloenda va acabar amb un petit aperitiu elaborat pels alumnes que han participat en el taller Plats a la carta (al Restaurant del Museu Marítim, amb Impulsem SCCL).

 

Nou taller d’art floral

Aquest curs 2014-2015, en el marc del programa Oficis a la ciutat s’han fet vuit tallers: Pentinat de temporada i Ombra aquí, ombra allà (tots dos a l’Escola de Perruqueria Colomer); Feines de Drassanes (a les Drassanes del Consorci el Far); Ben plantada (als Jardins de Baluard, amb Impulsem SCCL); Plats a la carta (Restaurant del Museu Marítim, amb Impulsem SCCL) i El ràpid: instal•lacions (a l’Institut Anna Gironella de Mundet); Reparació de bicicletes (a Biciclot) i Vestits a mida (Impulsem SCCL).

Com a novetat, enguany a Ben plantada s’han creat horts verticals per a tots els instituts de la ciutat i s’ha endegat un nou taller dedicat a l’Art floral i l’emprenedoria.

En els tallers d'Oficis a la ciutat d’aquest curs 2014-2015 hi han participat un total de 152 alumnes de 20 centres educatius de la ciutat: l’institut Anna Gironella de Mundet, Institut Consell De Cent, Institut Fort Pius, Institut L'Alzina, Institut Lluis Vives, Institut Menendez Y Pelayo, Institut Milà I Fontanals, Institut Montjuïc, Institut Pau Claris, Institut Poeta Maragall, Institut Salvat Papasseit, Institut Sant Andreu, Institut Serrat I Bonastre, Institut Verdaguer, Institut Vila De Gràcia, Institut XXXV Olimpiada, IECosta i Llobera, Escola Sant Felip Neri i CEE La Ginesta.

Més informació Web del programa ÈXIT
Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail