Salta a contingut Salta a navegació primer nivell Salta a navegació segón nivell

Noticies

Torna

L’Institut Anna Gironella de Mundet guanya la final catalana de la Vex Robotics Competition

17/02/2015

El passat 14 de febrer un equip d’alumnes de l’Institut Anna Gironella de Mundet va guanyar la final catalana de la VEX Robotics Competition, un torneig de robòtica internacional que aquest curs 2014-2015 s’ha celebrat per tercera vegada a Barcelona. L’equip s’ha classificat per a la final estatal que tindrà lloc el proper mes de març al Barcelona Robotics Meeting.

Un grup d’alumnes del cicle superior de sistemes de telecomunicacions i informàtics de l’Institut Anna Gironella de Mundet va guanyar la final catalana de la VEX Robotics Competition que va tenir lloc el passat 14 de febrer a la sala de congressos de la Salle-URL.

La VEX Robotics Competition és una competició de robòtica internacional que planteja, per equips, un desafiament d’enginyeria en dues categories: per a estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius (de 12 a 18 anys) i estudiants universitaris (de 18 a 23 anys).

Aquest curs 2014-2015 aquest torneig s’ha celebrat per tercera vegada a Barcelona i en la final catalana del passat 14 de febrer hi van participar més de 70 estudiants. Un equip de l’Institut Anna Gironella de Mundet, integrat per alumnes del cicle superior de sistemes de telecomunicacions i informàtics d’aquest centre, es va classificar, per segon any consecutiu, per la final a nivell estatal de la VEX Robotics Competition que tindrà lloc aquest proper mes de març en el marc de la Barcelona Robotics Meeting. El passat curs 2013-2014 un equip d’aquest centre també va guanyar l’edició de Catalunya i va quedar segon al campionat estatal.

 

Objectiu: promoure les vocacions científiques i tecnològiques

L’alumnat que participa en la VEX Robotics Competition, per equips, dissenya i construeix un robot per competir en aquest torneig que s’ha d’enfrontar als dels altres equips. Els robots han d’aconseguir la major quantitat de punts possibles a través de diferents proves en les quals han de col•locar el màxim de pilotes que es troben en diferents posicions i alçades de diferents tamanys en unes zones concretes.

VEX Robòtics es una plataforma d‘aprenentatge de les àrees de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (STEM),camps en els quals els estudiants poden explorar per mitja la tecnologia robòtica. Aquest projecte també fomenta el treball en equip, el lideratge i la capacitat de resolució de problemes.

 

Més informació: http://www.agmundet.es/blogs/sti

http://www.barcelonaroboticsmeeting.org

 

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail