Noticies

Torna

Un film realitzat per l'Institut Picasso a l’Èxit 2 es projectarà al Festival de cinema de Dubrovnik

25/09/2014

Un documental realitzat per nou alumnes de quart d‘ESO de l’Institut Pablo R. Picasso en el marc del taller de diversificació curricular de l’Èxit 2 Retrat d’oficis del Consorci d’Educació ha estat seleccionat per projectar-se al Dubrovnik Film Festival (DUFF) que tindrà lloc entre el 16 i el 19 d’octubre.

El documental, «Fent realitat un somni», mostra el retrat de l’Héctor, un hondureny que fa de sabater al barri de Ciutat Meridiana, i explica la seva història personal, com va arribar a Barcelona des del seu país natal.

El film va ser realitzat durant el segon trimestre del passat curs 2013-2014 dins del taller de diversificació curricular de l’Èxit 2 Retrat d’oficis del Consorci d’Educació que es fa en el marc del programa Cinema en curs de l’associació A Bao A Qu. Es tracta d’un taller de cinema que proposa que l’alumnat faci un retrat documental d’un ofici que li resulti especialment atractiu o estigui vinculat amb les activitats de l’aula.

Els nou alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Pablo Ruiz Picasso que han realitzat el documental són Francis Ackon, Paola Clavijo, Silvia Corroto, Karen Durán, Michael Márquez, Monserrath Mogrovejo, Isabel Murcia, Richard Ortiz, Olga Quintanilla. En el seu projecte han estat acompanyats pel cineasta Pablo Garcia i pels professors Ernesto J. Chacón i Alicia Moure.

 

Un taller de diversificació curricular de l’Èxit 2

«Fent realitat un somni» és un dels documentals que es van realitzar el segon trimestre de l’any passat en el taller de diversificació curricular Retrat d'oficis del programa Èxit 2 que el Consorci d’Educació ofereix als centres de secundària de la ciutat com a suport a l'atenció a la diversitat.

El taller es realitza en el marc del programa Cinema en curs de l’associació A Bao A Qu, un projecte de pedagogia del cinema per a escoles i instituts que aquesta entitat desenvolupa en diversos centres de Catalunya, l‘Estat Espanyol, Argentina i Xile. Molts dels seus projectes han estat seleccionats en diverses ocasions per participar en festivals internacionals de cinema. L‘any passat un film creat per un grup d’alumnes de l‘Institut Narcís Monturiol, «El sol sempre torna», va ser escollit per projectar-se en el mateix Dubrovnik Film Festival (DUFF).

El taller Retrat d’oficis permet a l’alumnat un acostament pràctic i reflexiu al cinema i a les fases creatives d’aquest art. Amb una durada d’unes trenta cinc hores, durant tres hores setmanals, l‘alumnat treballa en petits grups i va assumint de manera rotativa les diferents tasques del rodatge: direcció, ajudant de direcció, càmera, tècnic/a de so, etc.  

 

Altres films dels instituts La Guineueta, Barna-Congrés i Ferran Tallada

A més del grup d'alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Pablo Ruiz Picasso, el passat curs 2013-2014 en el taller hi van participar alumnes de tres instituts més: La Guineueta, Barna-Congrés i Ferran Tallada. En el marc del taller, l'alumnat de l'Institut La Guineueta va crear dos documentals: «Pepe. L'art de la xapa i la pintura» i «El taller de bicis de la Clara». En el cas del Barna-Congrés, l'alumnat va realitzar el film «Alfonsita la corsetera» i en el cas del Ferran Tallada, «Les noveles».

Dins el programa Èxit 2 s‘ofereixen altres tallers de diversificació curricular en centres escolars en altres àmbits: Desenterrant la història: investiga com un arqueòleg, De la idea al producte: crear un objecte mitjançant fabricació digital, Imagina’t Barcelona, Murs murals, Un còmic amb història, Passatge de la Robòtica i Tan monos com jo.

 

 

Enllaç amb el documental (Vimeo)

Enllaç amb el blog del dia a dia del taller

Enllaç amb el programa Cinema en curs

Més informació Web del progama Èxit
Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail