Noticies

Torna

L’IEA Oriol Martorell celebra el trasllat a la seva seu definitiva

13/12/2011

El 2 de desembre l’Institut Escola Artística Oriol Martorell va celebrar el trasllat de secundària a la seva seu definitiva. L’acte va ser inaugurat per la directora del centre, Maria Aparicio Tenas, i va comptar amb la presència de la directora general d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Teresa Pijoan; el gerent del Consorci d’Educació de Barcelona (CEB), Manel Blasco, i la directora de Centres del CEB, Carme Massa. Els assistents van poder gaudir d’una actuació musical d’alumnes de secundària i d’una conferència del reconegut pianista Albert Attenelle.

El centre s’ubica ara a l’edifici del desaparegut Institut Collserola (ctra. Alta de Roquetes, 70), les dimensions del qual permetran en un futur acollir també primària, de manera que compartiran un sol espai. Ara per ara, però, primària continuarà la seva activitat al carrer de l’Artesania, 39. La nova situació permet també, entre altres coses, el desplegament curricular definitiu.

Per tal d’adequar l’edifici de l’antic Institut Collserola a l’IEA Oriol Martorell, el CEB ha dut a terme un seguit d’actuacions de rehabilitació i d’adequació de l’edifici. Ha desmuntat, traslladat i muntat de nou el mòdul prefabricat de 380 m2 destinat a menjador, cuina catering i sala d’usos múltiples (ballet, música, etc.) i ha adequat els accessos per a minusvàlids a la pista de joc, on s’ha emplaçat aquest mòdul prefabricat. També ha aixecat un tancament al pis superior de la sala d’actes, i ha fet una nova compartimentació d’espais segons als nous requeriments del centre i l’arranjament dels nuclis de sanitaris. Finalment, s’han col·locat les pissarres digitals.

A més, l’escola, els pares i mares i l’alumnat de primària i secundària s’han organitzat per dur a terme actuacions que millorin l’estat d’aquesta nova ubicació. Per exemple, el 12 d’octubre van fer una jornada de treball per netejar tot el pati i tallar les herbes i branques que s’havien acumulat a les zones verdes.

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail