Noticies

Torna

La Xarxa 0-18 de Ciutat Vella celebra la seva 5a edició de l’Aplec del Pas al Parc de la Ciutadella

22/02/2011

El Parc de la Ciutadella va acollir ahir al matí la 5a edició de l’Aplec del Pas, que va reunir l’alumnat de 1r d’ESO i de 6è de Primària dels instituts i escoles de la Xarxa 0-18 de Ciutat Vella en una jornada de convivència i d’activitats adreçada a l’alumnat dels centres de la Xarxa que el proper curs passarà a primer de secundària.

L’objectiu de la jornada és que els nois i noies de les diferents escoles de la Xarxa que l’any vinent faran ESO a l’institut i els de primer d’ESO que ja hi estudien es coneguin i aprenguin junts a través d’un seguit d’activitats planificades conjuntament pel professorat dels diferents centres i preparades prèviament a les aules.

En l’Aplec d’ahir hi van participar 237 alumnes de 6è de primària i de 1r d’ESO de les sis escoles i instituts que formen part de la Xarxa 0-18 de Ciutat Vella: les escoles Àngel Baixeras, Cervantes, Parc de la Ciutadella i Pere Vila i els instituts Pau Claris i Verdaguer.

L'Aplec petit tindrà lloc a l'abril
La jornada d’ahir tindrà continuïtat en un segon Aplec del Pas, l’Aplec petit, adreçat a l’alumnat que el proper any cursarà P3 i a les seves famílies. Està previst que aquesta segona jornada es celebri el proper abril i reuneixi els més 200 nens i nenes de P2 de les tres escoles bressol i de P3 de les 4 escoles que formen part de Xarxa 0-18 de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera/Gòtic (Ciutat Vella).

Visita al Parlament i activitats diverses
L’Aplec del Pas 2011 es va iniciar amb una sessió al Parlament de Catalunya, on un dels secretaris de la Mesa, el diputat de CiU I. Sr. Josep Rull i Andreu, va rebre l’alumnat i va respondre a les preguntes que els representants de cada grup havien preparat a classe.

Després d’un esmorzar dissenyat amb criteris de sostenibilitat al Jardí de la Cascada del Parc de la Ciutadella, els joves dels sis centres implicats van participar, organitzats en grups mixtes integrats per alumnat de diferents edats i centres, en un conjunt d’activitats simultànies (d’educació física, d’educació musical i llengua anglesa i itineraris de descobriment i reconeixement dels arbres més significatius del Parc de la Ciutadella) dinamitzades per companys més grans de batxillerat.
Al llarg del matí representants institucionals del Consorci d’Educació, del Districte de Ciutat Vella i del Consell Escolar Municipal van passar pel parc per compartir una estona les activitats.

Esforç de coordinació i de treball pedagògic
Darrera l’Aplec hi ha hagut un important esforç de coordinació i de treball pedagògic del conjunt dels docents de les escoles i dels instituts de la Xarxa 0-18, amb la col•laboració dels amics i amigues grans, seguint el model del programa Exit del Consorci d’Educació. A més a més de ser una activitat d'acompanyament en la transició de primària a secundària, l’alumnat treballa aspectes diversos relacionats amb les competències bàsiques i els valors.

Enllaç: Més informació sobre l'Aplec

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail