Noticies

Torna

L’escola Rius i Taulet de Gràcia ha inaugurat el nou edifici

16/06/2010

L’acte d’inauguració la reforma de l’escola va tenir lloc el dissabte 12 de juny i va comptar amb la presència de Guillem Espriu, regidor del districte i de Manel Blasco, gerent del Consorci d’Educació de Barcelona.

Amb aquesta festa a més de la inauguració de les reformes, també es va voler celebrar el fi de curs i la cloenda del 50è aniversari del centre.

Aquestes obres han suposat pràcticament la construcció d’un edifici nou ja que la reforma ha estat integral. Durant els anys que han durat les obres l’activitat del centre s’ha realitzat a l’escola Pirineus. El trasllat va tenir lloc el juny de 2008 i aquesta situació provisional s’ha mantingut fins que, el mes de febrer de 2010, s’ha posat fi a les obres i l’alumnat ha pogut tornar a la seva escola. Durant aquest temps el Consorci d’Educació s’ha fet càrrec del transport de l’alumnat des de la plaça Lesseps a l’escola Pirineus i del monitoratge corresponent.

Una gran festa multitudinària i participativa

Era una festa molt esperada i per això va comptar amb el treball i la participació de tothom: els nens i nenes, el professorat, els monitors i monitores, els pares i mares i tot el personal del centre van treballar de valent per fer que la festa fos un gran èxit. Hi va haver balls i actuacions diverses, es van estrenar els gegantons, es va realitzar una exposició de fotos antigues, tallers diversos,....

La participació però va anar molt més enllà de la pròpia escola Rius i Taulet: hi va haver participació d’altres escoles del barri, de l’Associació de veïns de la plaça Lesseps, a més de molta altra gent que s’hi va voler afegir.

Es pot destacar l’actuació del grup de percussió de l’escola Turó del Cargol i la de la colla dels “Geganters de Gràcia”, el grup de percussió “Kabum”, el grup d’animació “La Bicicleta”, la col·laboració espontània d’en Jordi Roura d’ “Ara va de bo” que van fer cantar, saltar i ballar grans i petits. Així com l’esperada “Pluja de globus” d’Ani Màgic amb la que es van batejar els gegantons.

 

 

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail