Torna

Acords del Consell de Direcció del 21 de juny de 2022

Informe de tancament del procés de preinscripció dels ensenyaments obligatoris

Es presenta l’informe de tancament del procés de preinscripció dels ensenyaments obligatoris a la ciutat de Barcelona per al curs 2022-2023.

Més informació: presentació de les dades, PDF

Oferta final de la preinscripció als ensenyaments postobligatoris

S’aprova l’oferta final de la preinscripció als ensenyaments postobligatoris per al curs 2022-2023.

Es presenten les dades comparatives de l’oferta inicial i final d’aquests ensenyaments del curs passat i de l’actual, destacant el creixement de 19 grups d’enguany respecte a l’anterior.

També es posa en relleu, en la preinscripció als cicles de formació professional, les dades de l’alumnat de continuïtat que opta als CFPM, amb el 85,4% de les sol·licituds ateses en el cicle-centre-torn sol·licitat en primera opció (el curs anterior va ser un 61,4%). Mentre, les dades de la segona fase del procés de preinscripció als ensenyaments postobligatoris es donaran a conèixer properament.

A més, s’informa de les dades d’atenció de l’Oficina d’Accés a la Formació Professional, que des que es va posar en marxa el passat 4 d’abril ha atès un total de 3.460 persones, el 70% d’elles relacionades amb els estudis postobligatoris i el suport a la preinscripció i, el 30% restant, amb les homologacions de títols i suport d’ajuts i beques.

Més informació: presentació de les dades, PDF

Oferta inicial dels ensenyaments d’adults i EOI

Es presenta l’oferta inicial dels ensenyaments d’adults i les EOI per al proper curs 2022-2023 i la campanya de difusió de la preinscripció i les seves principals novetats.

Aquestes novetats són:

  • Suport a les persones vulnerables i nouvingudes. Amb la implantació dels Packs MEIJN, els Mòduls d’Ensenyaments Integrats per a Joves Nouvinguts
  • Canvi de currículum dels ensenyaments CFI: hi haurà 4 nivells enlloc de 3
  • S’incrementen els primers nivells de català i castellà en tot el territori per donar resposta a l’arribada de persones d’origen migrat, especialment d’Ucraïna.

Més informació: presentació de les dades, PDF

Obres estiu

S’informa de les actuacions anuals planificades per al 2022 i, en especial, de les que es realitzaran durant l’estiu, destacant que s’iniciaran 77 actuacions a 72 centres per un valor de 37,1 milions d’euros, dels quals es corresponen a aportació municipal un 80% i del Departament d’Educació, un 20%.

També s’acorda l’encàrrec d’un informe de les actuacions realitzades en relació amb la climatització dels centres educatius els darrers cursos. En especial, les dels centres que es puguin trobar en situacions més crítiques davant d’altes temperatures com els que s’han viscut els darrers dies i les possibles línies d’actuació per minimitzar aquest impacte.

Pla de xoc contra la segregació escolar i per l’èxit educatiu

Es presenten les dades del Pla de xoc contra la segregació escolar i per l’èxit educatiu del curs 2021-2022 i la previsió per al proper curs.

Més informació: presentació de les dades, PDF

Mesura de govern antiracista de l’Ajuntament de Barcelona

Es presenta la Mesura de Govern antiracista promoguda per l’Ajuntament de Barcelona i les seves actuacions als centres educatius, que preveuen un espai de participació amb les famílies i les comunitats educatives.

El Consell de Direcció considera positiva aquesta mesura per unanimitat i la seva articulació.

Informe del servei de menjador

Es presenta l’informe del servei menjador dels centres educatius públics i concertats  d’ensenyaments obligatoris com a resultat de la recollida de dades que es va fer a principis d’any a través d’un formulari. L’objectiu és poder disposar d’un mapa de ciutat que faciliti tant la planificació de programes i projectes relatius al servei de menjador, com l’educació en una alimentació sana i sostenible. El 97,7% dels centres van respondre el formulari, entre els quals el 98% disposen de servei menjador

Més informació: presentació de les dades, PDF