Salta a contingut Salta a navegació primer nivell Salta a navegació segón nivell

Alumnat i famílies

Actualització de la informació arran de les mesures preses pel coronavirus

Consulteu regularment aquesta pàgina i seguiu-nos a les xarxes socials per disposar de la informació més actualitzada. Com a conseqüència de les mesures preses pel Departament d’Educació per a la contenció del coronavirus COVID-19, s’han suspès diverses activitats i alterat les dates del procés de preinscripció escolar.

 

Canvis i afectacions en la preinscripció escolar

Educació infantil, primària i secundària obligatòris

Del 13 al 22 de maig es podrà dur a terme la preinscripció escolar per als ensenyaments de primer i segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria. Un procés que enguany, a causa de les circumstàncies extraordinàries per la covid-19 serà telemàtica i només tindrà uns dies específics per atendre les preinscripcions presencials amb cita prèvia.

Consulteu tota la informació al edubcn,cat/preinscripcio

La preinscripció per als ensenyaments postobligatoris serà:

  • Batxillerat: del 27 de maig al 3 de juny
  • Cicles de grau mitjà d’FP i d'arts plàstiques i disseny: del 2 al 8 de juny els
  • Cicles de grau superior d’FP i d'arts plàstiques i disseny: del 10 al 17 de juny

 

Informació de centres

Recordeu que per conèixer l’oferta i les propostes educatives del vostre territori, teniu les següents eines:

GUIA DE CENTRES DE LA CIUTAT DE BARCELONA

Hi trobareu la informació més rellevant i el seu projectes educatiu.

Disposeu d’enllaços a les webs escolars, xarxes socials i, si cal, també podeu contactar-los per correu electrònic. 

CERCADOR DELS CENTRES DE PROXIMITAT AL DOMICILI

A la ciutat de Barcelona, la proximitat al centre es calcula a partir de l'illa de cases on està situat el domicili de l'alumne o l'alumna. Per conèixer els centres proximitat al vostre domicili podeu consultar aquest  cercador.

 

 

Portes obertes virtuals | 5 nous centres educatius

Com a alternativa a la suspensió de les portes obertes presencials, els equips docents estan compartint informació i vídeos a les xarxes socials per presentar-vos a les famílies els seus projectes educatius. Consulteu si són centres de proximitat al vostre domicili, seguiu-los a les xarxes i, si ho necessiteu, contacteu-los per correu electrònic.

El proper curs hi ha 5 centres que inicien nous projectes:

Institut Escola Coves d'en Cimany

Carrer Coves d'en Cimany, 54 | Horta-Guinardó

Com a prenem i eduquem?

L’alumnat és el veritable protagonista d’aquest nou centre d’El Carmel i la seva pràctica educativa estarà orientada a ajudar-lo a créixer com a persona de manera integral, respectant el seu ritme d’aprenentatge. Vol fomentar la iniciativa, l’esperit crític, la creativitat, la motivació i el gust per aprendre i l’alumnat hi treballarà per projectes, ambients i tallers.

Institut Escola Eixample

Carrer València, 252 | Eixample

Aquest nou centre es proposa construïr una relació estreta i de coneixement personal. Cada alumne és el centre del seu propi creixement i planteja contextos i situacions d’aprenentatge on es potencia, entre d’altres, l’aprenentatge entre iguals, amb grups de diverses edats, fomentant-hi la reflexió sobre el propi aprenentatge i estimulant  el paper de les emocions.

Institut Escola Plaça Comas

Carrer Eugeni d'Ors, 2 | Les Corts

El seu projecte promou un ensenyament innovador, compromès i personalitzat. Els seus eixos bàsics són la formació, l’orientació i l’acompanyament, amb la voluntat de treballar per una educació integral, centrada a promoure la responsabilitat i l'esforç, així com l'esperit crític i el respecte a la diversitat i la identitat individual.

Institut Escola Rec Comtal

Carrer Mare de Déu de Lorda, 25 | Sant Andreu

Les bases del seu projecte educatiu són el respecte, la diversitat, la convivència i la cultura de l’esforç i centra la seva pedagogia en l'STEAM, al voltant de les noves tecnologies i la transformació digital. Aposta per la innovació educativa i una metodologia activa i participativa. Partint d’un enfocament globalitzador, treballant, entre d'altres, en agrupaments internivells i espais d’aprenentatge, atenent als diferents ritmes de l'alumnat.

Institut Vapor del Fil

Carrer Segre, 34 | Sant Andreu

En el seu projecte educatiu, l’alumnat és el centre del seu propi procés d’aprenentatge. Posant l’accent en l’acció tutorial, crearà dissenys flexibles en les propostes educatives des dels principis de la inclusió i l’equitat.  Parteix del treball globalitzat amb situacions reals d’aprenentatge, combinant moments de reflexió i treball personal amb projectes cooperatius i en equip.

 

Distribució de les targetes moneder a les famílies beneficiàries de les beques menjador

S'ha fet la distribució de les targetes moneder als 30.000 alumnes beneficiaris a Barcelona de les beques menjador mentre duri l'aturada de classes per la COVID-19. Per a fer-ho, el Consorci d’Educació a través dels centres educatius ha contactat amb cada una de les famílies per concretar l’entrega de la seva targeta.

Més informació (enllaç amb la notícia al web del Consorci) 

Preguntes més freqüents sobre la utlització de les targetes

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail