Salta a contingut Salta a navegació primer nivell Salta a navegació segón nivell

Agenda

Torna

Visites guiades a la Model

A partir de l'1 d'octubre de 2020 Exposició

Qui va estar empresonat a La Model? Per què aquesta antiga presó s'ha convertit en tot un símbol a Barcelona? Aquestes són algunes de les preguntes que es respondran en les visites guiades que es tornen a posar en marxa a La Model a partir d'aquest mes d'octubre, adreçades tant a la ciutadania com a escoles i instituts.

L'Ajuntament continua obrint a la ciutat La Model amb una programació de visites guiades i gratuïtes, que permeten descobrir de primera mà un dels edificis més imponents de la Barcelona del 1900. Els assistents a les visites podran recórrer els llocs més destacats de la presó, com els patis, les galeries, les cel·les o el panòptic central; alhora que aprenen tots els detalls de la seva controvertida història.

Durant la visita s'explicaran les idees que van inspirar el disseny de La Model, i es repassarà la història de l'equipament, que va anar evolucionant de la mà dels canvis socials i polítics que va viure el país durant tot el segle XX.

Per a la ciutadania i escoles i instituts

Les visites guiades s'adrecen a dos públics diferents. D'una banda, la ciutadania en general, que podrà visitar l'edifici els divendres i dissabtes. De l'altra, les escoles i instituts, que també podran organitzar la visita dels seus alumnes del Cicle Superior de Primària, ESO i Batxillerat. En aquest cas, l'alumnat recorrerà La Model des de diverses perspectives, proposant, alhora, tallers i debats adaptats als continguts curriculars de cada curs.

Les noves visites són gratuïtes, però cal reservar la plaça per tal de poder organitzar els diversos grups. Tota la gestió es pot realitzar fàcilment des del web de La Model: www.lamodel.barcelona.

 

Només es poden reservar visites pels pròxims sis mesos. Cada inici de mes s’obrirà la possibilitat de fer reserves per un mes més.

Les visites guiades es realitzen amb totes les mesures sanitàries i de seguretat necessàries.

Organitza Ajuntament de Barcelona
Més informació Més informació i reserva de visites
Facebook Twitter Linkedin Pinterest Mail