Agenda

Torna

Liderar l’equitat educativa

15/01/2019 Debat

Quin rol han d’assumir els Ajuntaments per reduir la segregació? Quines són les mesures més viables i efectives? Quines experiències d’èxit municipal hi ha? Quines són les principals dificultats en la col·laboració entre institucions? Quines polítiques cal potenciar a nivell nacional per combatre més i millor la segregació?

Catalunya es troba entre els 10 països amb més segregació dins la Unió Europea amb dades de l’any 2015. Una situació que en els darrers 15 anys s’ha mantingut o ha incrementat. 

La segregació escolar té importants efectes nocius que comporten pitjors resultats educatius, més abandonament escolar, i a la llarga, més nivells d’atur i menys creixement econòmic. 

Els Ajuntaments, malgrat no tenir totes les competències en matèria educativa, poden liderar una política que permeti una escolarització equilibrada. En les properes eleccions municipals de maig de 2019 la segregació hauria d’estar al centre de l’agenda política. Per aquesta raó, la Fundació Jaume Bofill ha publicat el document “Combatre la segregació escolar: de l’amenaça a l’oportunitat” amb 17 propostes de política municipal concretes i efectives.

Acte: Què poden fer els municipis per combatre la segregació escolar?

El proper 12 de desembre et convidem a l’acte que comptarà amb la participació de Xavier Bonal, que desgranarà els detalls del document de propostes de política municipal, i Aina Tarabini, que farà balanç del programa Magnet des de la perspectiva de la segregació escolar. 

Posteriorment se celebrarà un debat presentat i moderat per Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill, amb la participació de tres contra ponents:

  • Ignasi García Plata. Director general de Professorat i Personal de Centres Públics (Departament d’Ensenyament)
  • Conxita Gimeno. Directora de l’Escola Montessori de Rubí (Centre Magnet)
  • Lluis Carol. Cap de l’Àrea de Serveis Personals de l’Ajuntament de Barberà del Vallès

L’acte tindrà lloc al Palau Robert i s’iniciarà a les 17.30h. L’accés a l’acte és lliure i gratuït, amb inscripció prèvia. El debat es podrà seguir en directe per streaming i també via Twitter amb el hashtag #segregacióescolar.

Organitza Fundació Jaume Bofill
Horari de 17.30 a 18 h
Lloc Palau Robert
Passeig de Gràcia, 107
08008 Barcelona
Més informació Més Informació al web de la Fundació Jaume Bofill
Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail