Agenda

Torna

Art, creativitat i conflicte. Camins per educar

24/02/2018 Jornada

L’educació a través de l’art ens proporciona eines que ajuden a conèixer el món complex i desigual on vivim i que ens permeten navegar-hi de forma crítica i creativa.

Els diferents llenguatges artístics ens ofereixen experiències que poden ajudar a trencar estereotips, promoure el diàleg i facilitar una feina potent, alliberadora, i font de diversitat.

Programa

9.15 h Acollida

9.30 - 10h  Presentació del llibre Art, creativitat i conflicte. Eines per educar. Dimas Fàbregas, Chené Gómez i Marta Mercadé.

10 - 11.30 h Taula rodona. «Què aporten l’art i la creativitat a l’educació?»

Convidem a dialogar sobre el tema diferents entitats que han posat en pràctica diverses experiències (Fil a l’Agulla, Xamfrà, Art & Coop i Creart)

11.30 -12 h Esmorzar

12 - 14 h Tallers simultanis

Xamfrà. Estirant el fil de la cançó

Sovint busquem ampliar el repertori, però li traiem prou suc al que ja tenim? Aprofitem bé els nostres recursos? Tot estirant el fil, traçarem un aprenentatge transversal a través de les cançons.

Fil a l’agulla. Els contes, una porta d’entrada al diàleg sobre emocions i conflictes

Compartirem unes pinzellades de com treballem amb infants i joves en context escolar a través dels contes. Un taller vivencial per reflexionar de manera conjunta.

Art & Coop. Arts escèniques per la convivència

Un recorregut vivencial de la mà de propostes de teatre imatge. Amb i des del grup donarem veu i establirem un diàleg creatiu per tal de reflexionar entorn del que ens mou, acompanyant-nos d’eines del teatre social.

Creart. El conflicte, construcció visual i tàctil

Us proposem explorar un procés creatiu de manipulació de materials diversos, que permet acostar-nos a una anàlisi individual i col·lectiva de la comprensió del conflicte. Utilitzant una metodologia participativa, aquest procés creatiu dona lloc a la representació plàstica i simbòlica dels continguts tractats.

Organitza Associació de mestres Rosa Sensat
Horari de 9 a 14 h
Lloc Seu de Rosa Sensat. Avinguda de les Drassanes, 3, Barcelona
Més informació Web de Rosa Sensat
Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail