Agenda

Torna

Mostra i recursos educatius de TalentLab II

23/10/2013

El proper dia 23 d’octubre de 2013, a les 18h, tindrà lloc la mostra de resultats de la segona edició de TalentLab a la Sala d’exposicions de la Residència d’Investigadors (CSIC- Generalitat de Catalunya).

 “TalentLab. Co-crear continguts científics amb el públic” és un projecte de co-creació basat en tallers participatius que posen en relació  diferents comunitats amb l’objectiu de dissenyar conjuntament continguts científics educatius i divulgatius. L’objectiu és establir noves vies de col·laboració entre la comunitat científica i la societat, especialment la comunitat educativa.

La segona edició va organitzar tres tallers dirigits a professors i investigadors que tenien per objectiu crear conjuntament un recurs educatiu online i es va obrir una nova línia de treball que inclou la participació del públic. Com a resultat d’aquelles experiències s’han produït tres recursos educatius que ofereixen una gran riquesa i varietat de continguts i formats:

  • Estris de ceràmica: proposa experimentar a l’aula amb les tècniques artesanals de producció de ceràmica al neolític;
  • Missió a Mart: planteja el repte de viatjar virtualment al planeta vermell;
  • La pesca: abans i ara, planteja una recerca interdisciplinar per acostar-se a l’activitat pesquera utilitzant fonts documentació presencial i l’elaboració d’un vídeo per a mostrar els resultats.

Tots aquests recursos tenen l’interès de situar als alumnes com a protagonistes de l’activitat, la qual cosa, ha d’afavorir les seves capacitats per a la recerca, la seva creativitat i també la reflexió.

Organitza Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC)
Horari La mostra s’inaugura el 23 d’octubre a les 18h i romandrà oberta els dies 24 i 25, de 10 a 13 i 16 a 19h.
Lloc Residencia d’Investigadors (CSIC-Generalitata de Catalunya):
c/ Hospital, 64
08001 Barcelona
Més informació Web del projecte Talentlab
Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail