!més
info

Noticies

Torna

Les escoles Octavio Paz i Sadako, guardonades als premis Baldiri Reixac 2017

11/05/2017

Els projectes globals de les escoles Octavio Paz i Sadako i els treballs d’un professor i 5 alumnes de centres educatius de la ciutat han estat guardonats als XXXIX Premis Baldiri Reixac. La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, lliurarà els premis a escoles i mestres el dimecres 24 de maig al Palau de Pedralbes i els alumnes rebran el seu el 28 de maig al Casal de l’Espluga de Francolí.

Els Premis Baldiri Reixac estan destinats a l'estímul i al reconeixement de l'escola catalana i i són convocats per la Fundació Carulla, amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i la Universitat Oberta de Catalunya.

La convocatòria d’enguany presenta com a novetat el foment de l’estímul a nous projectes amb la creació de 5 premis de 4.000 euros adreçats a mestres i professors per a projectes innovadors. Alhora, els guardons continuen reconeixent escoles (9 premis de 4.000 euros) i alumnes (50 premis de 900 euros).

Les escoles Octavio Paz i Sadako han rebut el premi en la categoria d’escoles, que està dotat amb 4.000 euros, juntament amb 7 centres educatius més de tot Catalunya. Aquesta categoria valora en els projectes la qualitat pedagògica, compromeses amb la llengua catalana, innovadores, inclusives i integradores en el marc d’una societat democràtica.

Per la seva part, el treball del professor Ramon Breu de l’Escola Solc, L’escola es fa una selfie, ha rebut el premi especial del jurat en clau d'innovació, rellevant per la seva creativitat, capacitat d'anàlisi i adaptació al propi context. Aquest guardó, que està dotat amb 4.000 euros i s’incorpora com a nova categoria en l’edició d’enguany, és convocat conjuntament amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

 

Premiats 5 alumnes de la ciutat

En la categoria d’alumnes, dotats amb 900 euros cadascun, s’han atorgat a 50 treballs escolars fets en català pel seu contingut i qualitat, que tractin sobre qualsevol àrea de coneixement, realitzats en equip per alumnes d’ensenyament no universitari. Entre els treballs guardonats d’enguany hi ha els de 5 alumnes de la ciutat de Barcelona: El llibre de les bèsties de Ramon Llull: obra teatral adaptada (Escola Sant Gregori), El sistema solar (Escola Pare Manyanet), Aprenem com hauríem de fer-ho? (Institut Ernest Lluch), Dissenyar en el món real (Institut Moisès Broggi), La influència de la publicitat a les campanyes electorals (Centre d’Estudis Montseny).

Més informació Web de la Fundació Carulla
Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail