!més
info

Noticies

Torna

VI Jornada d’Inclusió Digital

04/04/2017

Prop de 500 persones de centres educatius de tot Catalunya van participar el passat dissabte, 1 d’abril, en la VI Jornada d’Inclusió Digital que es va celebrar al Centre de Convencions Internacional de Barcelona i a l’Institut Barri Besòs.

La jornada va estar organitzada conjuntament pel Departament d'Ensenyament, el Consorci d'Educació i el programa Mschools, amb la col.laboració de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD). Amb el lema Oportunitats per a tothom, l’objectiu de la jornada va ser reflexionar entorn de la diversitat, la inclusió i la implicació del tots els alumnes amb el Disseny Universal per a l’Aprenentatge (DUA) com a punt de partida i amb la tecnologia com a aliada.

A la jornada hi van participar prop de 500 persones procedents de centres educatius de tot Catalunya. I va tenir dues parts que es van desenvolupar en dos espais molt diferents: el Centre de Convencions Internacional de Barcelona i l’Institut Barri Besòs. El Centre de Convencions Internacional de Barcelona va acollir la primera part de benvinguda institucional de la jornada i la seva conferència inaugural. El director d'Acció Educativa del Consorci d'Educació, José Antonio Martín; el director consultant del programa mSchools, David Vilalta, i la directora general d'Educació infantil i primària del Departament d’Ensenyament, Carme Ortoll, van obrir la jornada en representació de les tres institucions organitzadores de l’acte. A continuació, el president del Consell Escolar de Catalunya, Lluís Font, va oferir la conferència inaugural amb una presentació i reflexió centrada en el disseny universal de l’aprenentatge i com aquest ofereix oportunitats per a tothom.

 

35 experiències i una desena de tallers de centres de tot Catalunya

Al llarg de la segona part de la jornada, que es va celebrar a l'Institut Barri Besòs, es van donar a conèixer 35 experiències i una desena de tallers de centres i entitats de tot Catalunya en els quals la tecnologia ofereix oportunitats per a tothom. Un bon número de propostes que s’ajusten als interessos i necessitats dels alumnes i en garanteixen, en gran mesura, la presència, la participació i l’èxit educatiu.

Entre les 45 experiències i tallers que van participar-hi, hi havia una bona representació dels centres educatius de la ciutat de Barcelona. En el marc de la jornada s’hi van presentar les escoles Pere Vila, Mercè Rodoreda, Baró de Viver, El Carmel, Antoni Brusi, Eulàlia Bota, Ferran Sunyer; els instituts Consell de Cent, L'Alzina, Montserrat, Montjuïc, Dr.Puigvert, Eulàlia Bota, l'EBM Trencadís, l'Escola Rel i el CEE Sant Joan de la Creu.

 

 

 

 

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail