!més
info

Noticies

Torna

Es celebra la XV Trobada de Corals d'Educació Infantil i Primària

04/04/2017

Durant dos dies prop de 800 alumnes de 18 escoles de la ciutat han participat en els tres concerts que s'han celebrat en el marc de la XV Trobada de Corals d'Educació Infantil i Primària al Conservatori Municipal de Música.

L'objectiu de la XV Trobada de Corals d'Educació infantil i Primària és potenciar i difondre l'educació musical que estan duent a terme molts mestres a les escoles.

Enguany la trobada s'ha celebrat durant dos dies, el 3 i el 4 d'abril, amb tres concerts diferents. En total han passat per l’escenari de l'auditori del Conservatori del Conservatori Municipal de Música prop de 800 alumnes de 18 centres educatius de la ciutat.

La primera part de la XV Trobada de Corals d'Educació infantil i Primària es va celebrar ahir al mat? amb un doble concert en el qual hi van participar les corals de 12 centres educatius de la ciutat. Van ser l'Escola Lys, Centre Sant Miquel, FEDAC Sant Andreu, Centre Sagrat Cor, Centre La Merced, Escola Gravi, Escola Thau, Escola La Pau, Centre Joan Roca Meridiana, Escola La Palmera, Escola Virolai, Escola Concepción Arenal.

Avui han actuat al Conservatori 6 centres educatius més: l'Escola La Salle Comtal , Escola Milà i Fontanals, Centre Decroly, Centre Sil, Centre Castro de la Peña i Escola Joan Roca Guipúzcoa.

 

Un repertori divers

Com cada any, les corals que han participat en la trobada han ofert un repertori musical divers. Dalt de l’escenari de l’auditor del Conservatori Municipal de Música han sonat temes actuals com  «Mirall de pau» (David Melgar i Joan Gibert),  «Obre els ulls» (Els Catarres),  «Qui sóc jo» (Damaris Gelabert),  «Whatever» (Oasis),  «Guantanamera» (Joseíto Fernández),  «Grasslands» (musical The Lion King) i  «Everybody needs somebody to love» (The Blues Brothers). Però tamb? altres cançons tradicionals i populars catalanes i d'altres indrets del món com  «El poll i la puça»,  «L'hereu riera»,  «Margarideta», el cànon  «Tres i tres i tres fan nou»,  «Noia si et vols divertir» (Cànon Hongarès),  «Effi Kumassí» (Costa D'Ivory) o  «Amavolovolo» (cançó tradicional Zulú).

A m?s del repertori individual de cada centre, al final de cada concert s'ha fet una actuació conjunta de totes les corals amb les cançons  «Si fos ocellet», tradicional catalana;  «Tinc armaris farcits de somnis» i  «El cant per a les Trobades de Primària», amb música de Constantí Sotelo i lletra d'Esther Serrat.

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail