!més
info

Noticies

Torna

L'Institut Moisès Broggi celebra la implantació del batxillerat internacional

01/12/2016

Aquest dilluns, 28 de novembre, l'Institut Moisès Broggi va celebrar la implantació al centre del batxillerat internacional aquest curs 2016-2017, amb el qual culmina el procés de transformació que ha viscut els darrers 6 anys. Durant l'acte, al qual hi va assistir la gerent del Consorci d'Educació, Mercè Massa, i altres representants institucionals, es va oferir una conferència d'Eduard Vallory, president del Centre Unesco i director d’Escola 21.

Aquest curs 2016-2017 l’Institut Moisès Broggi ha començat a impartir el Programa del Diploma del Batxillerat Internacional (IBI), una modalitat de batxillerat amb vocació internacional reconeguda per moltes universitats del món que té el seu propi currículum i mètode d’avaluació. Aquest institut és el primer i únic centre públic de la ciutat de Barcelona que ofereix aquests estudis.

El Batxillerat Internacional (IBI), de dos anys de durada, va destinat a alumnes amb un alt grau de motivació, amb ganes d’aprofundir en les matèries, adquirir uns mètodes de treball rigorosos i acostumar-se a uns nous hàbits d’estudi que requereixen més esforç. Per a cursar-lo cal fer un examen d’ingrés i acreditar una qualificació mitjana de 8 o superior en l’expedient acadèmic de tercer d’ESO.

En el cas de l’Institut Moisès Broggi les classes s’impartiran en català, llengua materna del centre, i la llengua d’examen serà el castellà. Els exàmens externs es realitzen en finalitzar el segon any. L’alumnat que cursi aquest Programa del Diploma obtindrà la doble titulació de Batxillerat Internacional i LOMCE (Llei d’educació espanyola) al accedir a les proves externes de l’IB i la revàlida que estableix la LOMCE.

Aquest tipus de formació anima els alumnes a pensar de forma crítica i a qüestionar el que se’ls diu, els estimula a examinar tant l’entorn local com l’internacional i manté la seva independència respecte els governs i els sistemes educatius nacionals, el que permet adoptar les millors pràctiques procedents d’una àmplia varietat de marcs educatius i currículums de diferents països.

 

Un projecte que culmina el procés de transformació del centre

L'institut ha volgut celebrar amb un acte molt especial la implantació del batxillerat internacional, que culmina el procés de transformació que ha viscut el centre els darrers 6 anys. A l'acte  de dilluns hi va assistir una nombrosa representació de la comunitat educativa del centre i de l'alumnat que ha començat a cursar el batxillerat internacional, acompanyat de les seves famílies. També hi va assistir la gerent del Conosrci d'Educació de Barcelona, Mercè Massa, i el comissionat d'Educació de l'Ajuntament, Miquel Àngel Essomba, i altres representants de les institucions que durant els últims sis anys  han fet costat al centre en el seu procésde transformació.

Durant l’acte d’inauguració d'ahir va haver-hi diferents punts de vista e intervencions. Un estudiant d’aquest primer curs d’IB va destacar la importància de l’educació pública i de qualitat, recalcant que tots ells aprofitaran aquesta oportunitat Eduard Vallory, president del Centre Unesco i director d’Escola 21, va animar a tots els assistents en prendre en valor el significat real de l’educació actual i fer entendre que aquestes oportunitats han de passar de ser un privilegi a convertir-se en una opció pel màxim d’estudiants possibles.

La  gerent del Consorci de Barcelona, Mercè Massa, va cloure l'acte, reconeixent l’esforç, la il·lusió i la valentia d'aquest institut per convertir-se en un centre de referència a Barcelona i per felicitant i agraint a totes les persones ( alumnes, professors i famílies) que hi han participat i han apostat per aquest projecte.

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail