!més
info

Noticies

Torna

Acte d'homenatge al personal jubilat dels centres educatius el 2016

24/11/2016

L’Institut Fort Pius va acollir ahir a la tarda l’acte d’homenatge a les persones que s'han jubilat el 2016 i han dedicat la seva vida professional a la docència i als centres de la ciutat. Hi van assistir 156 de les persones homenatjades, acompanyades de familiars, companys i bon nombre de representants institucionals. Enguany, l'acte va comptar amb la participació de diversos centres de la ciutat. Un d'ells, l'Institut de La Mercè, ha creat un emotiu vídeo d'homenatge que va tancar l'acte.

Any rere any, l’objectiu d’aquest acte d'homenatge és fer un reconeixement a l’esforç i dedicació dels anys d’exercici professional al món de l’educació de les persones dels serveis públics d’educació de Barcelona que es jubilen.

Com en les darreres edicions, l'acte es va celebrar ahir a l'Institut Fort Pius. Va estar presidit per la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz; la tercera tinenta d'alcalde de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz; M. Jesús Mier, presidenta del Consorci d’Educació, i Mercè Massa, gerent del Consorci d’Educació, entre altres representants institucionals.

Hi van assistir 156 de les persones homenatjades, acompanyades dels seus familiars i companys, a més de responsables i tècnics del Consorci d’Educació, de la inspecció d’ensenyament, de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona i representants dels centres educatius on han exercit la seva vida professional.

 

Participació especial de diversos centres de la ciutat

Enguany l’acte d'homenatge a les pesones que s'han jubilat ha comptat amb la participació especial de diversos centres educatius de la ciutat. L’alumnat de sisè de dansa l’Institut Escola Artístic Oriol Martorell va obrir la celebració amb l’actuació “Mozartanz”, amb música de W.A. Mozart i coreografia de Xesca Casagran. Un grup d’alumnes de l’Institut Lluïsa Cura va donar suport a l'organització de la celebració de l'acte.

Per una altra banda, un grup d’alumnes d'ESO i els seus professors de l’Institut Príncep de Girona han col·laborat en la creació de l’obsequi que es va lliurar ahir les persones homenatjades: un suport de mòbil fabricat amb tecnologia làser als Ateneus de fabricació de la ciutat. Aquest suport ha incorporat, a més, un ornament de la façana de l’Escola Baldiri Reixac que ha estat dibuixat per l’alumnat d’aquest centre amb motiu del centenari del Patronat Escolar de Barcelona.

Per últim, l’Institut de La Mercè, per encàrrec del Consorci d’Educació, enguany ha creat un vídeo d’homenatge a les persones que es jubilen que es va poder veure durant l’acte.

L’acte de celebració d’ahir va tenir un format similar al de les darreres edicions i va constar de dues parts diferenciades. Va arrencar amb l’actuació de l’alumnat de sisè curs de l’especialitat de dansa de l’Institut Escola Artístic Oriol Martorell i va continuar amb la presentació de l’Associació Rella de mestres i professors jubilats, a càrrec dos membres de la seva junta, Joaquim Lázaro i Maria Altisen. El parlament de la tercera tinenta d'alcalde de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, va tancar la primera part, amb l'agraïment a les persones que s'homenatjava per la seva dedicació, recordant que és la generació que ha construït l’escola actual.

Durant la segona part de la cerimònia totes les persones homenatjades van ser cridades a pujar a l’escenari per rebre el record commemoratiu de l’acte creat per l'Institut Príncep de Girona i l'Escola Baldiri Reixac i fer-se una fotografia amb les autoritats. A continuació, Manel Blasco, gerent del Consorci d'Educació del 2007 al 2015, va fer un breu parlament en nom de totes les persones jubilades.

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, va cloure l'acte amb unes paraules de reconeixement als docents i agraïment «per cada dia dedicat a la docència i als centres» i, com Laia Ortiz, va recordar que és la generació que ha creat l'escola catalana actuaç i que, entre altres coses, ha recuperat la llengua catalana en l'ensenyament, ha convertit l'escola en ascensor social i ha estat acollidora de la gran diversitat d'alumnat de les últimes dècades.

 

Emotiu vídeo d'homenatge de l'Institut de La Mercè

L'acte va finalitzar amb el passi del vídeo d'homenatge a les persones que ha realitzat un grup de professors i alumnes de l'Institut de La Mercè. El vídeo, d'una gran emotivitat, està protagonitzat per una vintena de les persones que s'han jubilat el 2016 als serveis educatius públics de la ciutat. El professor José Martínez Abadía, cap del Departament d’Imatge i so del centre i el seu realitzador, el va presentar acompanyat de tres alumnes que han participat en la seva creació.

Enllaç amb el vídeo: edubcn.cat/jubilats2016

Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail