!més
info

Agenda

Torna

La Llotja il·lustra la Viquipèdia

Del 15/05/2012 al 05/06/2012 Exposició

El projecte vol ser un precedent mundial per involucrar altres escoles d'art i disseny als projectes i fites del moviment Wikimedia ·Ja s’han il·lustrat una trentena d’articles gràcies a aquest conveni de col·laboració.

Un grup d’estudiants de l’Escola Superior d’Art i Disseny la Llotja han estat fent durant aquest curs 2011-12 les seves pràctiques professionals dins d’Amical Viquipèdia amb l’encàrrec d’il·lustrar els articles de la Viquipèdia mancats d’imatges, entre els quals s’hi troben, per exemple, personatges destacats del segle XX i personatges de ficció. També cal destacar les il·lustracions didàctiques sobre l'assecament del Mediterrani durant el període Messinià fetes amb assessorament científic.

Des de l'associació Amical Viquipèdia, amb la participació de viquipedistes de la Viquipèdia en català, es van identificar imatges que manquen i que difícilment es podran aconseguir si no és creant-les de nou.

Els estudiants de Llotja tenen l'encàrrec professional de crear aquestes imatges que han de tenir un caràcter informatiu i/o didàctic d'acord amb el context enciclopèdic on es publicaran. És una oportunitat de treballar en un context real, públic i amb molta visibilitat; alhora que estan contribuint a un bé públic que s'està construint col·laborativament i que és i serà útil per a molta gent.

Totes les obres nascudes arran d’aquest projecte s’exposaran el 10 de maig a la Llotja Sant Andreu a les 19:30h en un acte amb l’assistència de tots els participants i organitzadors.

Organitza Escola d'Art i Superior de Disseny Llotja
Horari 19.30 h
Lloc Espai Sabater Pi de l'edifici d'Il·lustració (a la Seu de Llotja Sant Andreu)
Pare Manyanet, 40
Més informació Pàgina del projecte a wikimedia
Facebook Twitter Google Linkedin Pinterest Mail